Tujina

Najbolj donosna privatizacija Austria Tabaka

Dunaj, 09. 02. 1998 09.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avstrijski državni holding OeIAG je s privatizacijo državnih podjetij lani zaslužil 6,3 milijarde šilingov, je poročal Tanjug, ki se sklicuje na agencijo Reuters. Največ, 5,5 milijarde šilingov, so zaslužili s prodajo 44 odstotkov delnic tobačne tovarne Austria Tabak, medtem ko so za monopolista v pridobivanju soli Salinen iztržili 800 milijonov šilingov. Polovico prihodka od privatizacije je združenje OeIAG porabilo za odplačilo dolgov in posojil, drugo polovico pa je namenilo za servisiranje dolgov v letošnjem in prihodnjem letu. Avstrijski državni holding namerava letos prodati Državno tiskarno in avkcijsko hišo Doroteum. OeIAG je ohranil tudi levji delež lastništva v naftno-plinski korporaciji OMV, združenju za tehnološki inženiring Technologie, železarni Stahl in podjetjih Boehler Uddeholm in Austria Tabak. Ne ve pa se še, kdaj bodo na omenjeni holding prenesli delež države pri dunajskem mednarodnem letališču in regionalnih letališčih.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.