Tujina

Najmočnejši potres po 20 letih povzročil le nekaj gmotne škode

Los Angeles, 05. 07. 2019 08.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
L.Š. / STA
Komentarji
4

Južno Kalifornijo je v četrtek stresel potres z magnitudo 6,4. Čeprav je šlo za najmočnejši potres v Kaliforniji po 20 letih, o morebitnih žrtavh in večji gmotni škodi oblasti ne poročajo. Žarišče potresa je bilo namreč v odročnem delu države, 240 kilometrov severovzhodno od mesta Los Angeles pri kraju Ridgecrest, ki je utrpel tudi največ škode.

Četrtkov potres so sicer čutili vse od Las Vegasa v Nevadi do obale Tihega oceana v Kaliforniji. Četrtkov "praznični" potres na dan neodvisnosti je bil po uradnih podatkih kalifornijskih seizmologov največji od potresa z magnitudo 7,1 v letu 1999.

Najmočnejši potres po 20 letih povzročil le nekaj gmotne škode.
Najmočnejši potres po 20 letih povzročil le nekaj gmotne škode. FOTO: AP

V Ridgecrestu z 28.000 prebivalci sta zagoreli dve hiši, pokale so ceste, s polic trgovin pa je letelo blago. Bilo je nekaj uhajanja plina in nekaj lažjih poškodb. Iz tamkajšnje bolnišnice so evakuirali 15 pacientov, in sicer iz previdnosti zaradi popotresnih sunkov, ki naj bi se nadaljevali še danes.

Guverner Kalifornije Gavin Newsom je za okrožje Kern, kjer je Ridgecrest, razglasil izredne razmere, da lahko črpajo pomoč iz državnih virov. Oglasil se je tudi predsednik ZDA Donald Trump, ki je dejal, da je, kot kaže, vse pod nadzorom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Petur
06. 07. 2019 10.46
Tistemu kamperju je le goma pocila ker je bila pregnita.domovi ki smo jih v socializmu gradili,se ne kar tako rusijo,
RamzesII
05. 07. 2019 10.28
+3
PostaniPartizan="prelomnica sv.andreja bo usodna za LA........samo vprašanje časa kdaj bo apokalipsa nastopila..." Ne samo za LA, vso dolžino, že nekaj časa se govori in piše, da se tam nekaj kuha, pripravlja. Težava je v tem, da vlada javnosti marsikaj skriva, tudi kar se tiče parka Yellowston in tamkajšnjega vulkana. Prikriti skuša vse večjo aktivnost Andrejeve prelomnice, nedavno je bil ves svet priča kako so s/pod požarom skušali skriti izbruh, dim vulkana ob mestu Paradise. Izselili prebivalstvo, ki se ne bo več vrnilo tja.
RamzesII
05. 07. 2019 10.19
+5
"Oglasil se je tudi predsednik ZDA Donald Trump, ki je dejal, da je, kot kaže, vse pod nadzorom." Itak, kaj drugega tako ne sme reči.
flojdi
05. 07. 2019 17.57
+0
.ali pa noče. / zanimivo je pa imeti koga poznanega IZ tam od koder poročile" so./ zna hudo Škripat"