Svet

Največji šok v Podravju in Pomurju doživeli gostinci: kam z zalogami hrane?

Maribor, 16. 10. 2020 18.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Mojca Hanžič
Komentarji
2

Najbolj šokirani so v Pomurju in Podravju gostinci, ki bodo morali zelo na hitro zapreti vrata. A razglasitev rdeče cone je bila glede na število okužb v resnici lahko pričakovana. Iz Maribora so že v dopoldanskem času sporočili, da so osrednji del letošnjega festivala Borštnikovo srečanje prestavili na prihodnje leto, za pomoč občanom pa je v pripravljenosti tudi civilna zaščita.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dadinho10
17. 10. 2020 10.40
+1
nazalost nasa politika je pac taksna, da se odlocajo glede dolocene dejavnosti. to je v tem priemeru zdravstvo oz covid. ostali ljudje ne smejo zbolevati, oz tiste hujse nekako poskusajo zakrpati, vse drugo pa je odpovedano oz prestavljeno. ne vem kam bo to vse vodilo, ampak ok. zdaj pa pridemo do druge veje, gospodarstvo recimo. tako, kot je nasa gospa beovic, logar itd strokovnjak na svojem podrocju, pa nam solijo pamet glede mask, obnasanja in vsega zraven, seveda ne razmisljajo o nobenih drugih posledicah njihovih predlogov. tako zaprtje gostiln iz danes na jutri je nora odlocitev, saj kot prvo ocitno vsi ukrepi do sedaj niso pomagali, ce se stevilo strmo dviguje, zato en teden ne pomeni toliko. itak je mnogim glava izprana pa ne hodijo ven, mnogi se drzjo distanc, mask, izogibajo gneci, pazijo nase. torej nekega kolapsa zaradi ne vem, 5 dni, enega tedna, ne bo-.--- zaloge mesa, zelenjave, hitro pokvarljivih stvari pa bi se lahko vsaj delno porabile. ni vse coca cola da lahko pocaka mesec, dva, tri. ampak o tem je tezko razmisljat, ker tebe to ne zanima.
BepaJoseph
17. 10. 2020 09.11
+2
Vse se sprejema iz dons na jutr.... Tudi gostinci iz ostalih delov Slovenije se v enem dnevu niso mogli znebiti oz prodati pokvarljivih zalog... ampak to vlado nič ne briga... oni "rešujejo življenja" - če pa vmes gostinci in vsi njihovi zaposleni propadejo, so pač kolateralne žrtve...