Tujina

Napad na Irak po koncu OI ali že prej?

London/Washington, 05. 02. 1998 09.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Letalski napadi na cilje v Iraku se bodo, če bodo vsi diplomatski poskusi za rešitev krize spodleteli, začeli 17. februarja, danes trdi britanski časnik The Independent, sklicujoč se na washingtonske vire. V Beli hiši pa pravijo, da bo predsednik Bill Clinton pri odločitvi o napadu upošteval zgolj nacionalne strateške interese, nikakor pa ne poteka zimskih olimpijskih iger. Poudarjajo, da so seznanjeni z izjavo Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki vse države poziva, naj v skladu s tradicijo med igrami spoštujejo premirje, vendar pa so nacionalni interesi pred tem.

Clinton ne bo spreminjal svojih vojaških načrtov - pa čeprav to pomeni, da bo vojaški poseg proti Irak izbruhnil med olimpijskimi igrami, je sporočila Bela hiša. Tiskovni ameriškega predsednika Michael McCurry je s to izjavo zavrnil trditve, da se Iraku ni ničesar bati v času olimpijskih iger, ki se pričnejo v soboto in se bodo iztekle 22. februarja.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.