Tujina

Napadalcem ni uspelo aktivirati bombe

Dublin, 31. 10. 2010 13.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.Š./STA
Komentarji
6

Policisti so na letališču v severnoirskem Belfastu preprečili bombni napad, ki naj bi ga pripravljala odpadniška skupina Irske republikanske armade.

Na letališču v severnoirskem Belfastu so danes preprečili bombni napad, ki naj bi ga pripravljali odpadniki Irske republikanske armade (Ira), je sporočila policija. Bomba je bila podtaknjena v avtomobilu na parkirišču letališča, vendar je napadalcem ni uspelo razstreliti.

Letala
Letala FOTO: Reuters

Bombni strokovnjaki britanske vojske so bombo, ki sicer ni bila sestavljena iz običajnega eksploziva, odstranili danes zjutraj. Strokovnjaki opozarjajo, da bi bomba lahko  povzročila veliko škodo. Policisti so sporočili, da so v zadnjih dveh dneh zaradi groženj z bombo povečali nadzor, da bi preprečili, da bi posamezniki pahnili državo v bedo.

Predstavniki letališča so potrdili, da zaradi bombe ni bilo odpovedanih nobenih letov, vendar je mnogo potnikov, ki so se vračali na Severno Irsko, bilo prisiljenih prenočiti v hotelih. Potniki namreč niso mogli priti do svojih vozil, ki so jih pustili na parkirišču.

Bomba pod železniškim nadvozom

Policija je sicer že v soboto odstranila bombo, ki so jo podstavili odpadniki. Bomba, ki je vsebovala 40 kilogramov eksploziva, je bila podstavljena pod železniškim nadvozom. V okolici nadvoza so evakuirali prebivalce iz bližnjih domov, ki so se že danes vrnili na svoje domove. Železniški promet pa prav tako poteka normalno.

Irine odpadniške skupine, ki skušajo spodkopati severnoirsko vlado, so letos bombe že sprožile pred policijskimi postajami, sodiščem, banko in severnoirskim oporiščem britanske obveščevalne agencije MI5.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nauders
01. 11. 2010 07.33
noben ti ne bo šel nastavljat bombe kar tako, kar seješ to žanješ
Cenebed
01. 11. 2010 06.40
Ja, se strinjam. Z mobitelom lahko iz službe prižgem ali ugasnem doma centralno, profesionalcem pa bombe ni uspelo aktivirati.
erikon
31. 10. 2010 21.25
Bla bla bla..pravljica za male otroke
antonino
31. 10. 2010 15.37
KAJ MISLITE, DA SO TO RES TAKI LUZERJI, DA NE ZNAJO AKTIVIRAT BOMBE, ALI PA JIH PO NAVODILIH VLADAJOČIH SAMI POSTAVLJAJO, DA NAREDIJO PRI FOLKU STRAH IN DA DRŽAVA ZA NJIH NAMENI ZOPET DENAR, KER VERJETNO JE DOTOK USAHNIL, KER NI BILO NIČ RESNEGA, PA SI JE POTREBNO HITRO NEKAJ IZMISLITI. NAJLAŽJE POD PRETVEZO TERORISTOV ( KDO PA JE TO )
jez_jezen
31. 10. 2010 14.44
Kako vejo kdo je bil, sej niso prijeli nobenega.?!
24minut
31. 10. 2010 14.36
ena napaka je.. krepko piše: ''bomba NAD železniškim nadvozom'', podaj v besedilu pa: ...je bila podstavljena POD železniškim nadvozom.''