Tujina

Napoved dogodkov na ZOI v Naganu za ponedeljek, 9. februar

Nagano, 09. 02. 1998 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

<B>KONČNE ODLOČITVE </B>

Tretji dan ZOI v Naganu bodo razdelili štiri komplete medalj: tekačem na smučeh, ki se bodo v klasični tehniki pomerili na 30 kilometrov dolgi progi, biatlonkam, ki se bodo podale na 15-kilometrsko progo, sankačem v enosedu ter tekmovalkam v deskanju na snegu, ki jih čaka veleslalomska preizkušnja.

PREDTEKMOVANJA

Nadaljevale se bodo kvalifikacije v hokeju na ledu za moške in ženske, začela pa se bodo tudi predtekmovanja v curlingu. V alpskem smučanju bo na sporedu sprva v sredo predvideni kombinacijski slalom za moške, hitrostni drsalci pa bodo opravili prvi dan tekmovanj na 500-metrski stezi.

SLOVENCI

Med favoriti za najvišja mesta, tudi za odličja, sta v ponedeljek kar dve slovenski tekmovalki: deskarka na snegu Polona Zupan in biatlonka Andreja Grašič. Zupanova bo v veleslalomu nastopila kot edina Slovenka, Grašičevi pa se bosta na 15 kilometrov pridružili še Lucija Larisi in Tadeja Brankovič, medtem ko Mateja Mohorič ne bo startala. Grašičeva je prepričana, da je v dobri formi, predvsem na strelišču pa bo morala zdržati tudi psihični pritisk. Njen trener Borut Nunar je povedal, da še ni povsem prebolela lažje viroze, kar pa je na zadnjih treningih ni pretirano motilo. Deskarka Polona Zupan se veseli napovedi o poslabšanju vremena, saj ji je slabo vreme pisano na kožo. Prvi treningi niso bili po njenem okusu, vreme je bilo namreč sončno, proge pa mehke. V ponedeljek bodo izvedli tudi kombinacijski slalom za moške, ki je bil sprva predviden šele v sredo. Prvi med Slovenci se bo s štartno številko 11 na progo pognal Peter Pen, Jernej Koblar ima štartno številko 13, Aleš Brezavšček pa 23.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.