Tujina

Napovedati jih nikoli ne bo mogoče

Peking/Ljubljana, 18. 05. 2008 17.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katja Horvat
Komentarji
3

Potres na Kitajskem so zaznale tudi naprave v Sloveniji. Prvi sunek je do nas pripotoval v desetih minutah.


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
20. 05. 2008 13.35
"Napovedati jih nikoli ne bo mogoče" Stara pesem, zgolj domena uradne znanosti, ki ne drži povsem, seveda je mogoče, le priznati si moramo, in ne ignorirati opozoril, ki pa vedno so. Narava (vključno z živalskim svetom) vedno opozarja, ampak kaj, človek jo ignorira, potem pa se, neveden in neumen kot žal je, čudi škodi in mrtvim, ter objokuje lastno usodo. Ljudje, med njimi veliko otrok (njim lahko nevednost odpustimo) so le 2004 pred cunamije, ki ga jasno napovedal globok umik moraj, raje pobirali ribe, ki so stale na tleh, na obali, kot pa da bi se umaknili na vrno, nihče od teh ni preživel. Škoda, pa vendar ni tako težko upoštevati jasnih opozoril. Človek ima do teh zadev, do narave, zelo primitiven odnos, in zato plačuje visoko ceno. Ta odnos se odraža tudi v ustvarjanju merilnih lestvic, za naravne katastrofe, potrese, orkane, tornade, ipd., ki jih vsake toliko popravlja in viša, a hkrati se, prav strokovno, slepi, da večjih in močnejših katastrof ne more biti. Kakšna neumnost, sploh kadar je posredi njegov vpliv. Ko pa so trenutno uveljavljene merilne skale presežene, pa ima velike oči, in še manjšo pamet, blazno no. Malena__79, ima v nečem prav, vedno znova pridejo ven dokazi in pričevanja, tudi po cunamiju 2004, so bila, da so bile vlade, vojska, in drugi 'posvečeni' obveščeni že prej. Baje so ponekod po hotelih vedeli, da so bo zgodilo nekaj velikega, in turistom odsvetovali zapuščanje hotela. Več dokazov in pričevanj potrejuje prej umetni nastanek cunamija, kot pa naravni, za čemer naj bi stale ZDA. Danes res ne več, kaj je kdaj naravno in kdaj kaj umetno povzročeno, a tega še nihče (če odštejemo tiste, ki namensko, tudi mnoge medije, ne smejo), upošteva. Dejstvo je, da še tako dober (kot jih propagirajo) obveščevalni sistem, ni učinkovit, če o tem odloča politika, elita, ne pa znanstveniki, tisti ta pošteni, kdo in kdaj bo obveščen, in kdo ne, ali vsaj pravočasno ne. Celostno gledano, se veljaki radi izgovarjajo na paniko, ki je ne želijo, ampak ta je še najmanjši problem, problem je ker se bojijo izgube moči in oblasti, izgubo statusa quo, če priznajo lastno šibkost, da so pred nečim nemočni. Ljudi zavajo, jim dajejo lažna zagotovila, prikazujejo, tudi svetu lažno stanje, vzdržujejo nekakšen status quo, moč in oblast. Ljudje pa zavedeni in zaslepljeni pa jim slepo sledijo, namesto lastnemu razumu, in plačujejo višjo ceno, kot bi jo lahko. Nazoren primer so pisma nekega norveškega politika, kdo jih pozna, ve kaj mislim. Znanje imamo, le uporabiti ga moramo.
eutopia
19. 05. 2008 20.47
sej to je stalnica...sej poznate izraz..''you're on a need to know basis'' po pravic povedan me itak ni nikoli zanimalo poglavje tragedij a zadnje čase pospešeno razmišljam o tem ter povezujem dogodke v različne scenarije...če se bo to stopnjevalo lahko tudi mi pričakujemo kakšne geo spremembe v naši majhni skorjici
malena__79@hotmail.com
18. 05. 2008 20.21
.. kolikor vem,za večje katastrofe pa se itak ne obvešča širše javnosti !!..tko,da so bili le posamezniki obveščeni... a le tisti bolj"pomembni"..