Tujina

Napovedujejo izenačenje

Washington, 03. 03. 2008 13.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dirka med Clintonovo in Obamo je pred volitvami v Ohiu in Teksasu izenačena. Med republikanci ima McCain veliko prednost.

Javnomnenjske raziskave, ki so jih objavili danes, kažejo zelo izenačen rezultat med demokratskima kandidatoma, ki se bosta pomerila v Ohiu in Teksasu.

Hillary Clinton in Barack Obama sta pred pomembnimi volitvami v Ohiu in Teksasu izenačena.
Hillary Clinton in Barack Obama sta pred pomembnimi volitvami v Ohiu in Teksasu izenačena. FOTO: Reuters

Rahlo prednost ima v obeh državah Barak Obama, vendar je razlika med njim in njegovo nasprotnico Hillary Clinton tako majhna, da poznavalci napovedujejo trd boj. Zaenkrat ne kaže, da bi kdo od njiju lahko dosegel zmago z veliko razliko.

Clintonova bo skušala ostati v predsedniški tekmi. Obama je nanizal že kar 11 zaporednih zmag in tako Clintonova nujno potrebuje glasove velikih držav. Napovedujejo ji glasove žensk, starejših ljudi in Latinoameričanov, medtem ko ima Obama glasove moških, mlajših, Afroameričanov in neodvisnih. Pomembni bodo tudi glasovi tistih, ki bodo svojega kandidata izbrali zadni hip.

John McCain ima veliko prednost pred svojim najresnejšim tekmecem Mikom Huckabeejem.
John McCain ima veliko prednost pred svojim najresnejšim tekmecem Mikom Huckabeejem. FOTO: Reuters

Po drugi strani pa pri republikancih ni nobenih znakov o kakšni tekmi. John McCain bo najverjetneje dosegel lahko zmago v obeh državah, saj ima veliko prednost pred najresnejšim nasprotnikom Mikom Huckabeejem. Veliko prednost ima tudi v glasovih delegatov. Tako McCain vztrajno prodira proti republikanski nominaciji za predsednika.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ariella
05. 03. 2008 16.36
obama nej zmaga ne pa ta ovca kot da bi ona lahko kaj izboljsala ja itak..ista je ko vsi drugi umazani politiki...no ja obama mi je malo bolj pri srcu ker je temnopolt :D prav lepo bi blo vidt njega v BELI hisi