Tujina

Nato preverja podatke o izginulih beguncih

Bruselj, 08. 04. 1999 17.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 13:02
Komentarji
0

Jugoslovanska vojska je, kot kaže, za begunce s Kosova zaprla meje z Albanijo in Makedonijo, je danes v Bruslju povedal visoki uslužbenec zveze NATO.

Po njegovih besedah obstajajo tudi podatki, da so begunce ponovno pregnali v notranjost Kosova. Zavezništvo sedaj preverja vse podatke o izginotju več desettisoč beguncev, vendar za zdaj še ne more posredovati natančnejših podatkov o njihovi usodi.

Zlasti iz Prizrena na meji z Albanijo prihajajo poročila od beguncev, ki so prišli v Albanijo, o prisilni vrnitvi desettisoč kosovskih Albancev. Viri zveze NATO poročil, da so srbski vojaki začeli z miniranjem meja, danes niso mogli potrditi. O ugibanjih, da bi lahko jugoslovanska vlada begunce uporabila kot ''žive ščite'', predstavnik zavezništva ni želel komentirati.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.