Tujina

NATO zavrača predlog Beograda za premirje na Kosovu

Bruselj, 06. 04. 1999 22.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 22:21
Komentarji
0

Zveza NATO je zavrnila današnjo ponudbo jugoslovanskih oblasti za premirje na Kosovu. Generalni sekretar zavezništva Javier Solana je ponudbo za enostransko premirje ocenil kot nezadostno in napovedal, da bodo sile povezave nadaljevale napade na cilje v ZR Jugoslaviji.

Preden lahko začnemo razmišljati o premirju, mora jugoslovanski predsednik Slobodan Milošević izpolniti zahteve mednarodne skupnosti, je poudaril Solana in dodal, da zavezništvo s posredovanjem proti ZRJ podpira politične cilje mednarodne skupnosti, ki so mirno, večnarodnostno in demokratično Kosovo.

Ti cilji bodo doseženi z varno vrnitvijo vseh beguncev v navzočnosti mednarodnih sil, z umikom srbske vojske, policije in paravojaških enot ter s politično ureditvijo kosovskega vprašanja na podlagi sporazuma, ki ga je mednarodna skupnost predlagala na mirovnih pogajanjih v Rambouilletu, je dejal Solana.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.