Svet

Negativno mnenje glede predloga zakona o zaščiti živali

Ljubljana, 31. 03. 2021 19.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Ana Boršič
Komentarji
9

Mnogi psi so leta in leta priklenjeni na verige, nov predlog spremembe zakona o zaščiti živali pa bi taka nečloveška dejanja lahko preprečil. A zapletlo se je že skoraj na samem začetku. Komisija državnega sveta za kmetijstvo je namreč podala negativno mnenje glede novega predloga zakona. Argumenti, s katerimi so svoje mnenje utemeljili, pa so med ljubitelji živali sprožili burne odzive. "Sramota za človeštvo, sramota za državo," je bil samo eden izmed njih.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ni_mi_vse_eno
01. 04. 2021 09.22
+1
Se pa strinjam, da pes ni za na verigo. Vsaka žival in tudi človek si želi svobode in čeprav ograja ni svoboda, je veliko več in veliko boljša izbira od verige. Živela svoboda, tako za živali, kot za človeka.
ni_mi_vse_eno
01. 04. 2021 09.19
+1
Definicija Družinski člani Za člane družine se štejejo: oče, mati ali zakonec oziroma oseba, ki živi z enim izmed staršev v življenjski skupnosti, ki je v pravnih posledicah izenačena z zakonsko zvezo, najmanj eno koledarsko leto pred vložitvijo vloge, kakor tudi otroci kandidata; otroci, posvojenci oziroma pastorki, ki so jih starši dolžni preživljati, v skladu s predpisi o zakonski zvezi in družinskih razmerjih; stari starši, posvojitelji, očim ali mačeha oziroma vnuki staršev, če so jih ti dolžni preživljati po predpisih iz prejšnje alineje; otroci oziroma posvojenci vzdrževalcev tudi po 18. letu starosti, če se izobražujejo v javno veljavnih izobraževalnih programih za odrasle oziroma so prijavljeni pri zavodu kot brezposelne osebe, ki iščejo prvo zaposlitev in živijo z vzdrževalci v skupnem gospodinjstvu ter nimajo lastnih sredstev za preživljanje.
ni_mi_vse_eno
01. 04. 2021 09.19
+0
Družinski član pa žival po trenutni definiciji ni. Ne more biti krava družinski član, prav tako ne more biti pes ali mačka družinski član, čeprav ga določene družine tretirajo, kot člana in živela svoboda.
ni_mi_vse_eno
01. 04. 2021 09.12
-2
Psi nismo udomačili, da bi bili nam družba, ampak varnost. Človek v pradavnini je imel hrano, ki jo je dobil z lovom, ostanke hrane pa je metal na smetišče zraven tabora. Prišli so volkovi in jedli, prišel je medved in volkovi so medveda pregnali (trop). S hrano smo jih privabili in dobili njihovo zaupanje.
+0
Pozabil sem še omeniti,da ko je bila ministrca za kmetijstvo Pivčeva se je proti mučenju živali oziroma za predlog strogih ukrepov proti tistim kateri pripenjajo pse na verige zbralo že več kot 15.000 podpisov.Ko so pa Pivčevo na zahrbten način spravili iz parlamenta pa se več ne ukrene popolnoma nič proti temu in komisije ter vsi ostali so gluhi in se sploh ne odzovejo,kar je še največja sramota Slovenije.Vendar to ni samo pri takih zadevah ampak na večina občinah prav tako.Ena izmed najbolj znanih občin po skorumpiranosti je občina Beltinci v Prekmurju sem bil na obisku pri sorodnikih.Čez eno vas oziroma skozi ravno ulico drvijo kamioni podjetja Panvita z hitrostmi čez 90km/h in kljub večletnim pritožbam ter zbiranju podpisov za položitev ležečih grbin je občina gluha in se sploh ne odzove. Infrastruktura RS Ljubljana je že pred leti ukazala,da se to mora urediti nakar jim je občina poslala odlok,da bo urejeno do konca sezone in na tem je ostalo,ker obstaja sum skorumpirane podkupljenosti inšpektorice ter predsednika KS na občini oziroma so občani popolnoma prepričani.To kar se zadnje čase dogaja v Sloveniji je popolna katastrofa je pa vprašanje v katerih strankah so take osebe katere se smatrajo za nedosegljive in so apsolutno prepričane,da jim nihče ne more nič.
bojer
31. 03. 2021 20.47
+2
Zdi se mi, da bi morali prav kmetje, ki imajo dnevno opravka z živalmi razumeti. Pa ne! Kako se naj potem ljudje borijo proti nasilju nad živalmi. A ni celo nek rek, ki govori o tem kdo ne mara živali ne mara ljudi.
+1
Pes na verigo nikoli ni in ne bo spadal.Kmetje so jih pripenjali na verige zaradi tega,ker je vsak tak pes pobesnel saj se mu je zaradi tega zmešalo in je bil tako agresiven,da večinoma do njega več niso smeli sami lastniki hrano pa še to neko malenkost pa so jim potiskali z dolgo palico.Tak pes je seveda bil čuvaj,ker je raztrgal vse kar mu je prišlo blizu. Dokazano je,da ne obstaja pes kateri je kadarkoli bil vsaj nekaj časa privezan na verigo in ne bi postal agresiven ter nasplošno nevaren. Take lastnike se mora oglobiti ter ustrezno kaznovati še dodatno z zaporno kaznijo,ker tak pes kadar koga pogrize ni apsolutno nič kriv ampak njegov lastnik kateri je takega naredil z popolnoma skreganim načinom.V komisiji so pa torej sami nepoznavalci katere je potrebno zamenjati in na njihova mesta zaposliti ustrezne osebe ne pa navadne laike kot so ti do sedaj.
peter5
31. 03. 2021 19.08
-3
Blondinka s Harvarda
flojdi
31. 03. 2021 19.07
+1
.in kje naj preberem več ? . ker videjotov namreč ne odpiram , ker sem butl ki ne znam naštimat tisto za prot rekla mam