Tujina

Nemška industrija povečala proizvodnjo

Bonn, 06. 02. 1998 08.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemška industrija je v letu 1997 kljub krizi v gradbeništvu zabeležila precej večji obseg proizvodnje kot leto poprej. V povprečju se je obseg industrijske proizvodnje v Nemčiji lani povečal za 2,6 odstotka, so sporočili iz zveznega ministrstva za gospodarstvo. Še posebej močan porast je zabeležila predelovalna industrija, kjer se je obseg proizvodnje povečal kar za 4,3 odstotka. Nasprotno pa se je dejavnost v gradbeništvu zmanjšala za 5,1 odstotka. Še leta 1996 se je obseg proizvodnje celotne nemške industrije zmanjšal za pol odstotka. Po trditvah gospodarstvenikov je imela kriza v Aziji na proizvodnjo nemške industrije lani le malo vpliva.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.