Tujina

Nenavadni ukrepi rotterdamske policije zoper mlade prestopnike

Rotterdam, 31. 01. 1998 11.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dva policista iz Rotterdama sta nekemu 15-letnemu šolarju predpisala nenavadno kazen, ker jima je pokazal dvignjen srednji prst. Za kazen je moral sedeti "po šoli" na policijski postaji in pisati kazensko nalogo. Naloga, ki jo je moral napisati 50-krat, se je glasila: "Ne smem pokazati srednjega prsta". Starši in ravnatelj šole so se s tako kaznijo baje zelo strinjali.

Rotterdamska policija se po lastnih podatkih pogosto zateče k take vrste "vzgojnim" ukrepom. Tudi pri tatvinah v trgovinah in pisanju po zidovih so mnogi mladi prestopniki ostali "po šoli" na policijski postaji. Nekatere postaje v Rotterdamu so si posebej za to priložnost celo priskrbele šolske zvezke. Po mnenju policije je to zelo učinkovita metoda, s katero preprečujejo povratna kazniva dejanja.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.