Tujina

Netanjahu predlagal delni umik z Zahodnega brega

Washington, 21. 01. 1998 10.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je na srečanju z ameriškim predsednikom Billom Clintonom v Washingtonu izjavil, da si njegova vlada prizadeva za nadaljevanje mirovnega procesa na Bližnjem vzhodu.

Netanjahu je prispel v Washington v ponedeljek, in sicer na srečanje s palestinskim predsednikom Jaserjem Arafatom, ki bo potekalo pod okriljem ZDA. Sestanek med Netanjahujem in Arafatom bo v četrtek, 22. januarja.

Netanjahu je po pogovoru s predsednikom Clintonom dejal, da si njegova vlada želi miru, vendar ne za ceno varnosti Izraela. Zato je ponudil le 9 odstotkov ozemlja Zahodnega brega k 27 odstotkom, ki ga že nadzirajo Palestinci. S tem niso zadovoljni ne Palestinci ne Američani.

Predsednik ZDA Bill Clinton je na novinarski konferenci dejal, da ima vtis, da si Izrael želi miru, in izrazil upanje, da bosta Netanjahu in Arafat v četrtek dosegla dogovor.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.