Tujina

New York Times kritizira pomanjkanje informacij s Kosova

New York, 04. 04. 1999 21.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 21:04
Komentarji
0

Časopis New York Times v nedeljskem uredniškem komentarju kritizira zvezo NATO in ameriško administracijo, da po nepotrebnem skrivata informacije o Kosovu, ki nimajo nujno vojaškega značaja. New York Times se pritožuje, da so informacije že tako omejene zaradi jugoslovanskih oblasti, ki so tujim novinarjem prepovedale vstop na Kosovo, zato bi morala zveza NATO in Pentagon toliko bolj posredovati potrebne informacije o poteku zračnih napadov.

Zračni napadi v prvih 11 dneh niso potekali dovolj dobro, zato imajo ljudje pravico, da zvedo tudi druge razloge, ne le trditve o slabem vremenu. Zveza NATO je doslej objavila le medle in selektivne informacije o zavezniškem bombardiranju. Glavno vprašanje niso prihodnji cilji, ki jih zveza NATO doslej še ni uničila, ampak podatki o ciljih, ki so že bili napadeni.

Prikrivanje informacij zato sproža sumničenja, da zveza NATO zadržuje podrobnejša poročila, da bi se zaščitila pred kritikami. Predvsem pred kritikami, da so bili uvodni zračni napadi prešibki. V prihodnjih dneh bo ameriški predsednik Bill Clinton verjetno iskal javno podporo za razširitev zračne kampanje ali celo uporabo kopenskih enot. Enako čaka tudi voditelje zahodnoevropskih držav, zato bi državljanom morali ponuditi vse potrebne informacije, ocenjujejo analitiki.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.