Tujina

Newyorška boza načrtuje novo varovalno omejitev pri trgovanju

New York, 07. 02. 1998 09.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Newyorška borza vrednostnih papirjev načrtuje spremembo mehanizma za zaustavitev trgovanja pri hujših padcih tečajev delnic. Spremembo je že potrdila uprava borze, o njej pa mora razpravljati še nadzorni svet. Kot so sporočili z newyorške borze, naj bi borzno trgovanje v prihodnje začasno prekinili šele v primeru, če bo indeks Dow Jones izgubil 10 odstotkov vrednosti. Pri trenutni vrednosti Dow Jonesa bi to pomenilo padec za dobrih 800 točk. Po sedanjih pravilih se trgovanje začasno zaustavi, če vrednost indeksa Dow Jones pade za 350 do 550 točk. Spremembo varovalnih mehanizmov so zahtevali tako člani borze kot številni nadzorni organi. Sedanje omejitve so sprejeli po zlomu Wall Streeta oktobra 1987.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.