Svet

Banka Slovenije opozarja, da ni varuška državljanov, temveč stabilnosti bančnega sistema

Ljubljana, 06. 11. 2019 16.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Karmen Lugarič
Komentarji
2

Po tem, ko so začela veljati nova pravila kreditiranja prebivalstva, s katerimi bi bilo potencialno prizadetih okoli 327.000 ljudi, Banka Slovenije vrača žogico državi in bankam. Pravi, da niso varuška državljanov, ampak stabilnosti bančnega sistema, država pa naj razmisli, kako bo zagotovila pogoje, da bodo ljudje lahko prišli do dobrin, ki jih zdaj plačujejo s potrošniškimi krediti.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Pravila kreditiranja
    03:30
    Iz SVETA: Pravila kreditiranja
  • Iz SVETA: Ukrepi za varovanje najšibkejših
    06:58
    Iz SVETA: Ukrepi za varovanje najšibkejših
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bergman
06. 11. 2019 19.56
+5
Te kre te ne, na banki Slovenije, bi jaz samo vprašal, zakaj so tako cvilili in plazili okoli takratnega vladnega in državnega sistema, da je takratni sistem sprejel zakon, da morajo vsi državljani, brez izjem, odpreti bančne račune in strogo poslovati samo preko bank, ker so dobro vedeli, da bodo lahko ustvarjali "bančne luknje", ki jih bodo krpali davkoplačevalci in si delili anormne nagrade in odpravnine!!! Ni jim problem dražiti provizije, saj dobro vedo, da bo morala "raja" tako ali tako plačati!! Nočejo se pa zavedati, ker je to za njih iz pod časti, da je večina denarja na tej banki od državljanov, ki ga morajo po"zakonu" imet na banki, da lahko ta b...a z njim mastno služi in daje kredite brez "zavarovanja in garancije" svojim "kolegom", da jih potem ni treba vračati in podobne stvari!!! Navadna raja se pa lahko "pod nosom obriše" za kredit, ki je lahko marsikomu življensko pomemben, ker si s svojim osebnim dohodkom ali temi mizernimi penzijami ne more privoščiti, potem ti pa tak kre ten izjavi, da ljudje jemljejo kredite za stvari, ki jih sploh ne rabijo!! Seveda takim ni potrebno jemat kredita, če pa dobi plače na mesec toliko, kot jaz penzije v dveh letih! Že tako osiromašeno državo bodo še bolj siromašili, da bo ja še bolj do izraza prišla okvarjena "elita", ki ji je čedalje manj mar za tiste, ki so ustvarili in jo še ustvarjajo to državo!! Samo sprašujem se kako lahko izjavijo tak absurd, da skrbijo za pravilni finančni sistem, če pa vsi vemo, da je ta finančni sistem popolnoma "gnil"!! Na koncu se bo pa še lahko zgodilo, da enega lepega "deževnega" dne ne bomo imeli dostopa do SVOJEGA denarja!! Ljudje, malo se zamislite nad tem......!!!
jesenvoyo
28. 11. 2019 08.44
+2
Spomnim se na čase, ko sem se na izplačilni dan postavil v vrsto in pred mano je ženska preštela denar in ga vtaknila v kuverto in mi tako izročila plačo. Ni bilo plačilnih kartic, skratka porabil si lahko toliko kot si imel.