Tujina

Noro v Manchestru

Manchester, 27. 05. 1999 22.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Več kot pol milijona ljudi se je zbralo na ulicah Manchestra, da bi pozdravili nove evropske klubske prvake, čeprav je policija ves dan prosila naj si ljudje parado raje ogledajo po televiziji. Center Manchestra se je tako za dve uri spremenil v ''najsrečnejši kraj'' na svetu, kjer so navijači, stari in mladi, več kot dve uri vzklikali imena junakov iz Barcelone.

Poleg strelcev obeh zadetkov - Teddya Sheringhama in Oleja Gunnarja Solskjaerja - se je največkrat slišalo ime trenerja Alexa Fergusona, ki ga želi britanska vlada, tako kot leta 1968 Matta Busbya, ki je z Manchestrom nazadnje osvojil najprestižnješi naslov na Stari celini, povzdigniti v naziv ''sir''.

11-kilometrska parada s tipičnim angleškim dvonadstropnim avtobusom z vsemi igralci kluba, ki je v letošnji sezoni osvojil vse, kar se je dalo (angleško prvenstvo in pokal ter evropsko ligo prvakov) se je končala na stadionu Old Trafford, kjer je 17.500 najzvestejših navijačev, ki so vstopnice kupili po simbolični ceni treh funtov, nazdravilo evropskim prvakom.