Tujina

Nortel povečuje prodajo in naložbe tudi v Evropi

Montreal, 11. 02. 1998 08.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Northern Telecom Limited - Nortel, kanadski proizvajalec telekomunikacijske opreme, je lani zabeležil 14,45 milijarde ameriških dolarjev prihodka, so sporočili iz te družbe. Tako so že tretje leto zapored dosegli 20-odstotno rast, saj je prihodek v letu 1996 znašal 12,85 milijarde dolarjev. Med Nortelovimi številnimi izdelki so k zvišanju prihodkov največ prispevala širokopasovna komunikacijska omrežja, GSM omrežja in javna telefonska omrežja.

Za uspešno realizacijo poslovnih ciljev je Nortel lani vložil tudi 2,15 milijarde dolarjev v raziskave in razvoj, v prodajo in prodor na nova tržišča pa kar 2,71 milijarde. Je polovični lastnik francoske družbe Matra, solastnik italijanske družbe Olivetti in nemške družbe Nortel Dasa. Tudi število zaposlenih po vsem svetu se je povečalo in zdaj znaša približno 73.000.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.