Tujina

Nove podražitve na Poljskem

Varšava, 02. 02. 1998 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Poljskem so se te dni podražile telekomunikacijske storitve, višje so cene v železniškem in avtobusnem prevozu, predvidena pa je tudi podražitev poštnih storitev. Najbolj so se narasle cene telefonskih storitev, in sicer zaradi večjega davka na dodano vrednost, ki se je povečal s sedem na 22 odstotkov. Telefonski pogovori so tako odslej dražji za 15 odstotkov. Cene v železniškem prometu so višje za devet odstotkov, avtobusni prevoz pa je dražji za 10 odstotkov. Dražje bodo tudi poštne storitve, in sicer za 10 odstotkov, cene žganih alkoholnih pijač pa bodo višje za povprečno 12 odstotkov.

V vladinem centru za strateške študije ocenjujejo, da bo zaradi januarskih in februarskih podražitev v prvem čertletju letošnjega leta inflacija približno 5-odstotna, tako da bo pozneje rasla za približno 0,5 odstotka mesečno. S povečanjem davkov bo država zagotovila dodatna proračunska sredstva v višini 3,2 milijarde zlota (približno 1,6 milijarde mark).

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.