Tujina

Nove prepovedi poletov

Bruselj, 28. 06. 2007 13.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbor letalskih strokovnjakov EU je 51 indijskim letalskim prevoznikom prepovedal lete proti uniji.

Evropska komisija je spet posodobila črno listo
Evropska komisija je spet posodobila črno listo FOTO: POP TV

Evropska komisija je sporočila, da je EU vseh 51 indijskih letalskih prevoznikov uvrstila na črno listo. S tem jim je preprečila lete znotraj unije. Poleg indonezijskih družb sta bili na seznam uvrščeni še ukrajinska družba za tovorne polete Volare ter angolska družba za potniške polete TAAG Angola Airlines. Sporočili so tudi, da bo komisija na podlagi mnenja odbora prepoved uradno potrdila v prihodnjih dneh.

Evropski komisar za promet je dejal, da se je črna lista "znova izkazala kot ključno orodje za prepoved poletov manj varnim letalskim prevoznikom v EU in kot učinkovita spodbuda organom civilnega letalstva za sprejem ukrepov za izboljšanje varnosti letalskega prometa".

Indijski standardi ne dosegajo mednarodnih

Indonezijske letalske družbe so v letošnjem letu utrpele že vrsto nesreč, tudi s smrtnimi izidom. Ameriška zvezna uprava za letalski promet (FAA) in Mednarodna organizacija za civilno letalstvo (ICAO) sta posledično izdali opozorili, da postopki za zagotavljanje varnosti v letalskem prometu v Indoneziji ne dosegajo mednarodno uveljavljenih standardov.

Indonezijske letalske družbe so letos utrpele že vrsto nesreč
Indonezijske letalske družbe so letos utrpele že vrsto nesreč FOTO: Reuters

Uradnik indonezijskega ministrstva za promet, pristojen za civilno letalstvo, Budhi Suyitno Mulyawan, je v zvezi z današnjo odločitvijo poudaril, da komisija še ni videla zadnjih statističnih podatkov, ki naj bi dokazovali, da se varnost v letalskem prometu v Indoneziji izboljšuje. Najnovejše izsledke naj bi Bruslju predstavili oktobra.

Marca letos je komisija polete v EU prepovedala že skupno 91 letalskim družbam, od tega 74 afriškim. Istočasno so Rusija, Bolgarija in Moldavija prepovedale oz. omejile polete za nekatere domače letalske družbe. Bolgarske oblasti so licenco odvzele šestim domačim družbam za tovorne polete, Moldavija pa osmim.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DarthRevan
28. 06. 2007 14.58
Indija, Indonezija? In ali ali?