Tujina

Novi letalski napadi na čečenska mesta

Mozdok/Moskva, 15. 11. 1999 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
0

Združene sile nadaljujejo s povečevanjem varnostne cone v Čečeniji. Poveljstvo združenih sil na severnem Kavkazu je danes sporočilo Interfaxu, da so včeraj bombniki Su-24 in letala za napade na zemeljske cilje Su-25 opravila več kot 70 bojnih poletov, helikopterji pa več kot 45 različnih misij.

Po nekaterih poročilih naj bi bilo cilj napadov devet vojaških baz, kjer naj bi uničili štiri poveljniške centre, postajo za satelitsko komunikacijo, eno elektrarno, štiri postojanke za protiletalsko obrambo, vsaj 20 avtomobilov, dve manjši naftni rafineriji in dva mostova.

Zračni napadi so se vršili v okolici mest Bamut, Grozni, Avturi, Benoj in Tsa-Vedeno. Kljub temu, da so ruske sile v zadnjem času zavzele veliko ozemlja, uporniki še vedno močno držijo Grozni, v goratem svetu pa so si začeli postavljati zimske vojaške baze.

Rdeči križ pa je sprejel odločitev, da bo zaradi nevarnosti, da bi njegove sodelavce zajeli kot talce, iz Groznega umaknil svoje osebje. RK je še sporočil, da so iz urada RK v Groznem ukradli vso opremo in zdravila.