Tujina

Novi malteški predsednik prevzel svoje dolžnosti

Valletta, 04. 04. 1999 20.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Novi malteški predsednik Guido de Marco je danes prevzel svoje dolžnosti, ki jih bo opravljal naslednjih pet let. De Marco (67) je na tem položaju nasledil Uga Mifsuda Bonnicija.

Kandidaturo de Marca je konec marca soglasno podprla vlada, nato pa je to odločitev s 35 glasovi za in 28 proti potrdil še parlament. Na današnji uradni slovesnosti je novi predsednik dejal, da se bo posvetil predvsem oblikovanju novih delovnih mest, kar bi prebivalcem otoka v prihodnjih letih omogočilo višjo življenjsko raven. Zavzel se je tudi za vstop Malte v Evropsko unijo.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.