Tujina

Obama o kontroverznem nastopu: Žaljivo in nedopustno!

Washington, 25. 09. 2010 16.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški predsednik se je odzval na kontroverzni nastop Mahmuda Ahmadinedžada pred skupščino ZN. Razglabljanje o teorijah zarote v neposredni bližini prizorišča terorističnih napadov je nedopustno, je odločen.

Ahmadinedžad je z govorom tako razburil ameriško delegacijo, da je zapustila dvorano, v znak podpore pa so ji sledile tudi številne druge.
Ahmadinedžad je z govorom tako razburil ameriško delegacijo, da je zapustila dvorano, v znak podpore pa so ji sledile tudi številne druge. FOTO: Reuters

Ameriški predsednik Barack Obama se je odzval na nastop iranskega predsednika Mahmuda Ahmadinedžada pred Generalno skupščino Združenih narodov, ki je govoril o teorijah zarote glede terorističnih napadov na Svetovni trgovinski center 11. septembra 2001.

Ahmadinedžad je Američane razburil z ugibanji, da so napad organizirali deli ameriške vlade za pomoč gospodarstvu in rešitvi "sionističnega režima", kar je Ahmadinedžadov priljubljeni izraz za Izrael.

Obama je v intervjuju za perzijsko televizijsko postajo BBC, ki oddaja tudi v Iranu in Afganistanu, Ahmadinedžadov govor označil za sovražen in žaljiv.

'Tragedije za vse narodnosti in veroizpovedi'

Govor je ameriško delegacijo na skupščini Združenih narodov tako zbodel, da so zapustili dvorano. Obama je za BBC nato dejal, da so takšne izjave sredi New Yorka, kjer so umrle žrtve terorističnih napadov in kjer so družine izgubile svoje ljubljene, nedopustne. “Za ljudi vseh narodnosti in vseh veroizpovedi je bila to huda tragedija,” je še dejal Obama.

Vendar pa Ahmadinedžad vztraja: “Nočem biti žaljiv, vendar, ali se vam ne zdi, da je že čas za sestavo preiskovalne komisije? Ta bi končno razkrila dejstva o napadalcih, Al Kaidi, o tem, kdo jo podpira.

Že v četrtek pa sta Obama in Ahmadinenžad izmenjala tudi nekaj obtožb na račun svojih jedrskih programov. Na te obtožbe se je nato odzval generalni sekretar ZN Ban Ki Moon, ki je opozoril, da "živimo v svetu, kjer lahko že najmanjša skupina povzroči ogromno škodo" in da lahko "to škodo še povečajo tudi nepremišljene besede v politiki".

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (50)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Abacus
01. 10. 2010 02.55
V vsaki drzavi bi se smelo javno povedati vse ,tako v Ameriki ,Evropi ,Iranu ,Rusiji ,Koreji kot na Kitajskem.
janez6bbb
27. 09. 2010 12.40
Grim_reaper 26.09.2010, 12:39 2 @hansol ZDA so bile posvarjene s strni mossada o "možnem" napadu na WTC, a niso storile ničesar.Ravno tako VB in španija, predn so se zgodili večji bombni napadi. pa četudi niso vedeli, kako zaboga je useplo teroristom psraviti POTNIŠKO letalo v bližino pentagona, ne da bi bilo sestreljeno dol? Kje je bila vsa kativna in pasivna obramba najbolj varovane vojaške stavbe na svetu? Kolikr je meni znano, uporabljajo AA sistemi v bližini pentagona napredno IFF identifikacijo, in vsakdor brez potrebne kode bi bil verjetno v trenutko "prizmeljen". Zatorej, želim odgovor, zakaj je najbolj napredni obrambni sistem na svetu zatajil v tako kritičnem trenutku? Grim REs je Pentagon in Bela hiša imata sisteme AA, za naivneže: ti sistemi skrbijo za nadzor zračnega prostora, in če v ta zračni prostor vstopi letalo, ki nima prijateljske kode za vstop je nemudoma sestrljen, še en od sistemov poleg NORADA, ki ta dan ni deloval.
janez6bbb
26. 09. 2010 16.30
Dobro da imamo takšne, ki cele dneve visijo tle gor in nam odkrivajo resnico.:)
Martian
26. 09. 2010 16.17
Jules_Verne Ti si ovca z opranimi možgani, to da je treba slišati obe strani je samo poceni propaganda in demagogija zahoda v želji prikriti resnico. -------------- hahahhahaha...ti si zakon...pravi smeško...
MERDE-AVE-MERDE
26. 09. 2010 13.00
Če kdo pove resnico je to za Obamo žaljivo in nedopustno
Jules_Verne
26. 09. 2010 12.55
@ Grim_reaper Ti si ovca z opranimi možgani, to da je treba slišati obe strani je samo poceni propaganda in demagogija zahoda v želji prikriti resnico. Traba je poslušati še bolje pa kupovati informacije samo od ene strani. Ve se katere. Na srečo je človeški um narejen tako, da verjame tistemu kar hoče verjeti, in posledično tudi to bere. Se pravi, da že vnaprej ve kaj želi slišati. Resnico je potem potrebno le še servirati in ponuditi količinski popust. Resnica je odvisna od tega kakšno resnico stranka želi, sam v teh dokumentarcih prodajam različne verzije resnic, tudi diametralno nasprotne, odvisno od povpraševanja. Rasnica ni ena, se spreminja in je raztegljiva, več denarja več resnice. Denar ni vse, a tukaj je.
yarrick
26. 09. 2010 12.39
@hansol ZDA so bile posvarjene s strni mossada o "možnem" napadu na WTC, a niso storile ničesar.Ravno tako VB in španija, predn so se zgodili večji bombni napadi. pa četudi niso vedeli, kako zaboga je useplo teroristom psraviti POTNIŠKO letalo v bližino pentagona, ne da bi bilo sestreljeno dol? Kje je bila vsa kativna in pasivna obramba najbolj varovane vojaške stavbe na svetu? Kolikr je meni znano, uporabljajo AA sistemi v bližini pentagona napredno IFF identifikacijo, in vsakdor brez potrebne kode bi bil verjetno v trenutko "prizmeljen". Zatorej, želim odgovor, zakaj je najbolj napredni obrambni sistem na svetu zatajil v tako kritičnem trenutku? @jules_verne Imaš pa precej zanimivo mišljenje, čeprav se ne morem ravno strinjati s teboj. Res je, da kapitalizem(vsaj v taki obliki) uničuje človeka, a S. koreja,kitajska? Mislim, da tam kršijo še več pravic, kot nam jih krši trenutni kapitalistični korporativizem. Se pa strinjam s teboj v tem, da je včasih potrebnoposeči tudi po alternativnih virih, saj drugače postanemo LE ena izmed sprtih strani: tistih ki na vse kriplje dokazujejo da so bili TERORISTI tisti, ki so sesuli WTC in pentagon(in zavračajo vsakršno alternativno verzijo) ali pa tistih ki zagovarjajo teorije zarote in po večini zavračajo vse kar na MSM povedo o dogodkih. Za moje pojme je edino pravilno, da si ogledš obe plati in si potem ustvariš svoje mnenje na podlagih VSEH podatkov(tako tistih ZA kot PROTI) ne samo na podlagi ene.
Martian
26. 09. 2010 12.30
Jules_Verne Skratka ne nasedajte Ameriški propagandi, poslušajte samo Iranske, Severno korejske medije -------------- hahahahaha...ob branju tvojih postov sm skoraj počil od smeha...bravo...odličen humorist si..
Martian
26. 09. 2010 12.26
hansola odlično napisano!!!! če bi bile te trditve Ahmeda resnične,bi iranski vohuni ki jih je v ZDA verjetn še več kot je ameriških v iranu,že dobili kakšne neizpodbitne dokaze....sploh glede na to,da denar ia iransko vlado ni nobene problem in bi lohk tudi kakšnega visokega predstavnika vlade zda podkupila ipd..
Jules_Verne
26. 09. 2010 11.08
To kar govori Ahmedinedžad niso nobene teorije zarot ampak dejstva. Kajti to so besede edinega pogumnega,poštenega in naprednega voditelja ki ni podrejen ZDA. On je pot resnice in pravice. Dejstvo je da so napade Američani sami zrežirali pa naj govorijo kar hočejo, me ne morejo prepričati. Podpiram vsakega ki je proti ZDA in kapitaizmu pa čeprav je to sam satan. Kapitalizem nam prepoveduje solidarnost , ljubezen in pristne medčloveške odnose, tega enostavno ne smemo početi za to ni kriv človek ampak kapitalizem. Verjamem neodvisnim medijem in raziskovalcem, ogledal sem si mnogo dokumentarcev na to temo, na koncu takšnih dokumentarcev je ponavadi napisano ime fundacije kamor lahko nakažete denar in s tem pomagate pri odkrivanju resnice. Sam mesečno dam okoli polovico plače za podporo resnici. Nekateri zlobneži sicer trdijo da avtorji tovrstnih dokumentarcev služijo na račun ljudi, to verjamejo samo ovce. Ne nasedajte takšnim govoricam in raje še sami donirajte po svojih močeh, s tem boste veliko doprinesli k resnici, ki vemo kakšna je - naj jo odkrijejo še drugi. Avtorji teh člankov in filmov nimajo prav nobenega ekonomskega interesa razen odkrivanja resnice, živijo ob kruhu in vodi. Vsa sredstva namenjajo razkrinkanju laži ZDA in Izraela. Sicer mi pa teh dokumentarcev sploh ni treba gledati oz. gledam in poslušam samo tisto v kar verjamem in si želim slišati, dejstva me ne zanimajo, važna je resnica, za katero pa že vnaprej vemo kakšna je. Skratka podprimo Iran v njegovih prizadevanjih, gre za pošteno in napredno državo, kjer ženske dobijo tisti kar jim pripada. Skratka ne nasedajte Ameriški propagandi, poslušajte samo Iranske, Severno korejske medije ter alternativne medije in razlagalce resnice, in jit tudi predvsem finančno podpirajte, denar ni merilo vsega ampak tukaj je. S tem boste pomagali predvsem sebi, ko doste donirali vsa sredstva nasprotnikom ZDA (dejanskim ali pa samo namišljenim - ni važno), boste brez denarja, ampak srečni. Srečni ker ste storili nekaj dobrega za cel svet, sami boste pa rešeni denarja in kapitalizma in ker denar ne bo več merilo vsega - ker ga ne boste imeli boste srečni ker vas kapitaisti ne bodo več izkoriščali.
hansola
26. 09. 2010 10.50
Dajte lepo vas prosim ovčke male, ni čudno, da vas vsi politiki okoli prsta vrtijo. Pa pristanek na luni pa ne vem kaj še, VSI, ki bi najraje, da bile te teorije res (Rusija, Iran,...) imajo ogromno obveščevalnih služb, špijonov, po celem svetu, vključno v ZDA, nekaj tudi v pomembnih funkcijah. Ni pa šans, da bi kdo to izpeljal tak perfektno, da niti en ne bi našel kaj konretnega. Tak da ja, kupujte DVD-je pa ne vem kaj še vse, bodite OVCE.
dope1337
26. 09. 2010 01.22
@Jules_Verne In, na kak način postanem jz del "gibanja" s tem ko od tebe kupim DVD? Da si pol taki kot si ti na račun naroda kupujete raznorazne igračke? Pa ka si ja mal nor... pa kje se ti najdeš tuki na portalu oglaševat neke DVD-je o teoriji zarote... pravi slabič si...
Pancho57
26. 09. 2010 00.34
V tem trenutku je na NGC zanimiva odaja o Islamu in Koranu.
Mil?007
25. 09. 2010 22.23
Jules si se kaj zapeljal okoli s svojo podmornico kaj okoli ob teh poplavah.Kako je kaj kapitan Nemo.
noname187
25. 09. 2010 22.14
ALKAIDA SPLOH N€OBSTAJA
noname187
25. 09. 2010 22.14
VI S€ KR MISLIT€ DA SO T€RORISTI NAPADLI WTC.AM€RIKA J€ SAMA S€B€ NAPADLA.
slovenija-tone
25. 09. 2010 21.32
in amerika in iran sta sluge zla
Jules_Verne
25. 09. 2010 20.02
S tem ko kupite DVD o zarotah ZDA, ste del gibanja ki prerašča v vihar, niste več nepomemben osebek pred zaslonom, s tem ko namenjate vsaj polovico dohodka za odkrivanje resnic ste nekdo. To pa nima cene.
Jules_Verne
25. 09. 2010 20.00
@Martian: Vedeti moraš, da je resnica neprecenljiva in kot taka nima cene, poleg tega pa nudim tudi količinski popust. Tudi neovisne raziskave niso zastonj, neodvisni raziskovalci pri tem nimajo nobenega ekonomskega interesa, razen svojega.
Martian
25. 09. 2010 19.58
in ker je cel kup ovc,ki ljubijo teorije zarot...se Alex Jones vozi okol v najnovejšem mercedesu...Michael Moore pa živi v večsobni vili na beverly hillsu