Tujina

Obama ostal brez vodje kabineta

Washington, 01. 10. 2010 08.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./N.D.
Komentarji
3

Vodja kabineta ameriške administracije Rahm Emanuel je pričakovano odstopil. Emanuel naj bi si namreč želel postati župan Chicaga, Obama pa tako ostaja brez človeka, ki je po njegovem mnenju svoje delo opravljal več kot odlično.

Emanuela naj bi mikalo mesto župana Chicaga.
Emanuela naj bi mikalo mesto župana Chicaga. FOTO: Reuters

Vodja kabineta v Beli hiši Rahm Emanuel je odstopil s svojega položaja. Odstop je bil pričakovan, saj je že pred uradnim sporočilom Baracka Obame o tem poročalo več ameriških medijev. "Ko sem bil izvoljen za predsednika, sem vedel, da bom ob strani potreboval človeka, ki bo svoje delo dobro opravljal," je dejal Obama. Emanuel je po njegovem presegel vsa pričakovanja in Obama pravi, da ga bo pogrešal.

Emanuela bo na položaju začasno zamenjal njegov dosedanji namestnik Pete Rouse, Obamo pa čaka iskanje novega vodje kabineta. Ni izključeno, da bi ravno Rouse položaj prevzel tudi za poln mandat.

In zakaj Emanuel zapušča Obamo? Ameriški mediji poročajo, da si Emanuel želi postati župan Chicaga. Njegova želja naj bi postala še večja, odkar se je sedanji župan Richard Daley odločil, da ne bo kandidiral za nov mandat.

Po neuradnih informacijah Emanuel sicer ne bo takoj napovedal županske kandidature, saj naj bi najprej poskušal ustvariti nekaj distance med Belo hišo in novo kandidaturo, vmesni čas pa naj bi izkoristil za pripravo na kandidaturo.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gozdar1
02. 10. 2010 06.48
Uspehi te administracije...? Kako je ze z Gvantanamom...? Se je NATO ze umaknil iz Afganistana? Kako je z zdravstveno reformo..baje, da bodo sedaj zavaraovalnice sluzile se vec... Kako je z resvanjem bank...in zakoni,ki bi vsaj malo omejili krize v prihodnosti..baje, da jim je celo uspelo sprejeti nekaj kozmeticnih popravkov,...Walls street je baje navdusen..
cistokrvnimesanc
01. 10. 2010 23.44
podgane prve zbežijo iz potapljajoče ladje...
skydrol7
01. 10. 2010 18.55
Rahm Emanuel je znan kot zelo konservativen in desno usmerjen politik ki bo prinesel vec civilne ureditve in zmanjsanje kriminala v tako znanem Chikagu kot velemestu kriminala v ZDA.........