Tujina

Oblasti vse bližje ostrostrelcu

Washington, 19. 10. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriške oblasti preiskujejo belo dostavno vozilo, podobno tistemu, ki so ga videli na več prizoriščih ostrostrelskih umorov v okoli prestolnice. Sicer pa v preiskavi sodelujejo tudi vojaška vohunska letala.

Ameriška policija preiskuje dostavno vozilo bele barve podobnega tistemu, ki so ga opazili v več primerih umorov iz daljave, ki so se od začetka oktobra zgodili v okolici ameriške prestolnice. Na dostavno vozilu, ki so ga našli v neki agenciji za izposojanje avtomobilov v bližini washingtonskega letališča Dulles, je policijo opozoril uslužbenec, ki je pri čiščenju kombija odkril tulec naboja.

Bela dostavna vozila so videli že na več mestih ostrostrelskih umorov
Bela dostavna vozila so videli že na več mestih ostrostrelskih umorov FOTO: Reuters

Več prič je belo dostavno vozilo videlo v bližini nekaterih krajev, kjer so se doslej zgodili napadi. Sniperist je od 2. oktobra ubil devet ljudi, dva pa ranil. Žrtve so bile ustreljene z enim samim strelom, videti je, da naključno izbrane med opravljanjem vsakodnevnih aktivnosti.

Pri preiskavi sodeluje prek 1000 lokalnih, državnih in zveznih policistov, v preiskavah pa sodeluje tudi vojska z dvema vohunskima letaloma.

Ameriško pravosodje pa je sprožilo postopek proti Matthewu Dowdyu, 37-letnem Američanu iz Falls Churcha, ki je s pričanjem ob zadnjem umoru zavajal preiskovalne organe. Preiskovalci so tudi sporočili, da bodo kljub temu, da ni nikakršnih osnov za povezanost teroristične mreže Al Kaida s temi umori, v zvezi s temi umori zaslišali tudi zatečene pripadnike Al Kaide in talibanov v zalivu Guantanamo na Kubi.

SORODNI ČLANKI