Tujina

Oblikovanje sklada, ki bo jamčil za tuja vlaganja v BiH

Sarajevo, 12. 02. 1998 09.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Evropska unija in Svetovna banka sta napovedali oblikovanje posebnega sklada, s katerim bodo jamčili za vlaganja tujih podjetij v BiH, je sporočil tiskovni predstavnik EU Ivo Ilić Gabara. V Investicijski jamstveni sklad bo petnajsterica prispevala 20 milijonov nemških mark, s katerimi bo upravljala agencija Svetovne banke. Novi sklad naj bi spodbudil pritok neposrednih tujih vlaganj v opustošeno BiH, kjer se vlagatelji bojijo političnih pretresov, izgub zaradi omejitev pri menjavi valut, težav pri transportu, zamplemb, vojne in nemirov. Evropska unija je v sredo tudi podarila 2,4 milijona mark vredna posebej prirejena vozila sarajevskemu komunalnemu podjetju.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.