Tujina

Obrambni ministri držav podpisnic pobude CENCOOP na Dunaju

Dunaj, 10. 11. 1998 15.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Dunaju poteka danes drugo srečanje obrambnih ministrov srednjeevropskih držav podpisnic pobude CENCOOP. Srečanja, kjer so ministri pregledali dosedanje aktivnosti, sprejeli poročilo Izvršnega odbora CENCOOP ter se dogovorili o nadaljnjih aktivnostih, se udeležuje tudi delegacija Ministrstva za obrambo Republike Slovenije, ki jo vodi minister za obrambo Alojz Krapež, so sporočili iz kabineta ministra Krapeža.

Slovenija že od začetka sodeluje pri uresničitvi avstrijske pobude v duhu programa Partnerstvo za mir, ki povezuje srednjeevropske države za sodelovanje v mirovnih operacijah pod okriljem mednarodne skupnosti. V pobodi sodeluje sedem držav podpisnic programa Partnerstva za mir: Avstrija, Češka, Madžarska, Romunija, Slovaška, Slovenija in Švica. Temeljni dokument o formiranju CENCOOP pa je bil podpisan marca letos na Dunaju.

Naslednje srečanje obrambnih ministrov članic pobude CENCOOP bo maja prihodnje leto na Madžarskem, ki prevzema predsedovanje v CENCOOP, so še sporočili iz kabineta obrambnega ministra.