Tujina

Obrambni ministri zveze NATO na obisku enot v Ramsteinu

Ramstein/Bonn, 08. 04. 1999 19.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 16:02
Komentarji
0

Obrambni ministri Nemčije, ZDA, Francije in Velike Britanije so danes obiskali vojaške enote v Ramsteinu v nemški zvezni deželi Porenje-Pfalško. Ob tem so zagovarjali napade zveze NATO na ZRJ in se zahvalili ameriškim vojakom, ki sodelujejo v napadih, ter njihovim družinam.

Nemški obrambni minister Rudolf Scharping je pojasnil, da so zračni napadi potrebni, da bi ustavili nasilje jugoslovanskega predsednika Slobodana Miloševića. Ameriški obrambni minister William Cohen je v govoru vojakom dejal, da je Milošević povzročil to ''vojaško katastrofo'' in da je vojaško posredovanje zaveznic potrebno.

V zvezi s tremi ameriškimi vojaki, ki so jih prijele jugoslovanske oblasti, je Cohen poudaril, da jih je treba brezpogojno izpustiti. Ob tem je izrazil pričakovanje, da jim gre dobro. Scharping pa je izrazil upanje, da se bodo vojaki kmalu vrnili domov. Cohen je še dejal, da bo zveza NATO letalu ciprskega posrednika Spirosa Kiprianuja, ki naj bi prispel v Beograd, zagotovila varen polet v Beograd, vendar pa bombardiranj na ZRJ ne bo ustavila.

Poleg Cohena je enote obiskal tudi britanski obrambni minister George Robertson. V Ramstein je prispel tudi francoski obrambni minister Alain Richard.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.