Tujina

Obtožila ga je, da je brez njenega privoljenja vzel njena jajčeca

Rim, 14. 05. 2016 16.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vse kaže, da obstaja črni trg, na katerem se trguje z jajčeci žensk. V Italiji so prijeli uglednega specialista za zdravljenje neplodnosti, saj ga je 24-letnica obtožila, da jo je na silo operiral in ji ukradel jajčeca. Zdravnik, ki je v hišnem priporu in brez licence, obtožbe zanika.

V Italiji so aretirali uglednega specialista za zdravljenje neplodnosti Severina Antinorija, potem ko ga je ena od njegovih bolnic tožila, da je brez njenega privoljenja vzel njena jajčeca. Ginekolog očitke zavrača kot absurdne.

Antinorija so prijeli v petek na rimskem letališču Fiumicino. 24-letna bolnica iz Španije, ki se je zaradi ciste na jajčnikih zdravila na njegovi kliniki v Milanu, ga toži, češ da je brez njenega privoljenja vzel njena jajčeca.

Zaradi obtožb o hudi kraji in poškodbah so 70-letnemu ginekologu za eno leto suspendirali licenco, zanj so odredili tudi hišni pripor.

Žrtev naj bi bila španska medicinska sestra, ki je pred kratkim začela delati na kliniki. Tožilstvo trdi, da je Antinori žensko, ki jo je srečal naključno, povabil na razgovor za službo in ji kasneje ugotovil cisto na jajčnikih izključno z namenom, da bi ji vzel jajčeca.

Na silo naj bi jo imobilizirali

Španka trdi, da so ji vzeli mobilni telefon, preden so jo na silo imobilizirali, ji dali anestetik in jo operirali brez njenega privoljenja. Kot trdi njen odvetnik, je bila prepričana, da bo dobila le injekcijo za zdravljenje ciste. Po operaciji je obvestila policijo.

Ginekolog očitke zavrača kot absurdne

Tožilstvo medtem preiskuje možnost, da bi bilo podobnih primerov lahko več. "Aretacija Severina Antinorija je izredno resna, ker kaže na obstoj trga z jajčeci, ki ga ne bi nič ustavilo," je dejala italijanska poslanka Donata Lenzi iz Demokratske stranke.

Antinori je postal znan po vsem svetu leta 1994, potem ko je po zdravljenju neplodnosti pri njem Italijanka Rossana Della Corte pri 63 letih rodila sina. Tedaj je bila najstarejša novopečena mama. Sodeloval je tudi pri zdravljenju Patricie Rashbrook, ki je leta 2006 ob rojstvu sina z 62 leti postala najstarejša porodnica v Veliki Britaniji.

Antinori je veliko polemik sprožil tudi s svojim zagovarjanjem uporabe tehnologije za kloniranje, da bi neplodnim parom omogočil, da postanejo starši.

 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Transformerji
15. 05. 2016 13.33
+1
Sem mislil, da ji je ukradel Ferberjeva jajca - ampak toliko jih nikoli ni bilo!
Piškica
14. 05. 2016 18.23
-1
Haha, a je ta zenska normalna??? Vsak mesec dozori eno jajcece, brez jemanja zdravil za 'hiperprodukcijo' ni sanse da ji ima kdorkoli kaj vzeti ven!!!
Infraping
14. 05. 2016 19.27
Aijn Prenn
15. 05. 2016 21.08
+3
Saj, če so ji vzeli tisto eno jajčece brez privoljenja tudi ni najbolj prav, a ne?
FesterAdams
15. 05. 2016 22.41