Tujina

Dve osebi umrli, ljudje v paniki skakali z balkonov

Pariz, 20. 01. 2019 10.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
A.K. / V.Š.
Komentarji
7

Ognjeni zublji so zajeli francosko smučarsko središče Courchevel, v katerem sta umrli dve osebi, po prvih podatkih je poškodovanih več ko 25, štiri osebe pa težje. Ljudje so v poskusu, da bi rešili svoja življenja, skakali z balkonov, kar je morda povzročilo hude poškodbe pri nekaterih, pojasnjujejo lokalne oblasti.

V slovitem smučarskem središču Courchevel je izbruhnil požar večjega obsega, v katerem sta po informacijah lokalnih oblasti umrli dve osebi, več kot 25 je ranjenih, štiri huje. Ponesrečence so v bolnišnico prepeljali s helikopterji. Identiteta umrlih še ni znana.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Požar se je razplamtel zgodaj zjutraj v tretjem nadstropju objekta, v katerem stanujejo sezonski delavci, poroča BBC. Po prvih informacijah je zajel objekt, v katerem biva približno 60 sezonskih delavcev, med njimi so tudi tujci.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Z ognjem se je borilo 70 gasilcev. Vzrok požara še ni znan. 

Kot so pojasnile oblasti, je v primeru težje ranjenih težko pojasniti vzrok poškodb, ne izključujejo pa, da so poškodbe posledica padca. Ker se je požar začel v tretjem nadstropju, je nekaj oseb v poskusu, da bi rešili svoje življenje, skočilo skozi okno oziroma so poskakali z balkonov. 

Francoski notranji minister Christophe Castaner je že izrazil sožalje družinam in prijateljem umrlih, pa tudi priznanje gasilcem, ki so se spopadli z ognjem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CHANEL MADEMOISELLE
20. 01. 2019 15.07
+2
Čik, grelnik vode, kalorifer...
fairplayy
20. 01. 2019 13.13
-1
Verjetno teroristi sprozili
tornadotex
20. 01. 2019 13.10
+10
Opet neki mujoti sa roštiljadom u mansardi....
flatearth
20. 01. 2019 12.54
-19
To bo nova zimska disciplina "skakanje z balkonov",
Ramzess
20. 01. 2019 12.45
-12
"skakali z balkonov, kar je morda povzročilo hude poškodbe pri nekaterih" Ne vem zakaj dvom, ob očitnem. Mar menijo, da so naprej padli, se poškodovali, nato še skočili. Dejstvo je, da ljudje ne znajo skakati z višine, tako, da bi bile posledice čim manjše, čim lažje. Naj panika ne bo izgovor nepremišljenost, nikoli se tako ne mudi, da ne bi pogledali dol in za sekundo dve ocenili situacijo. Potem pa se folk čudi kako nekateri celo otroke mečejo dol, malodane v prazno. To ni panika, to blaznost, norost. Vse ima svoje meje in okoliščine, tako panika kot norost, čeprav se je lažje za vse okriviti paniko.
Ramzess
20. 01. 2019 12.40
+0
Vzrok požara je vedno znan, jasen, ogenj oz. začetni ogenj, ugotoviti je le treba vzrok začetnega ognja, tehnika ali človek.
Ramzess
20. 01. 2019 12.39
+3
Nič ni težko pojasniti, če je le volja, ne vem čemu se želijo izzogniti. Sicer pa se poskus izkazal za jalovega, ne panika, ta je zadnji izgovor, ne prvi, temveč norost, ki naprej skoči, šele potem se prepriča kam in kako. Kot tisti, ki na viaduktu prek ograje skočijo v prazno in gotovo smrt.