Slovenija

Po tretjem pasu mimo Ljubljane, po drugem tiru v Kamnik in po hitri progi v Maribor

Ljubljana, 24. 08. 2021 07.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po še enem "infarktnem" dnevu na slovenskih cestah smo se z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem pogovarjali, kaj nameravajo storiti, da bo takšnih prizorov čim manj. Omenil je tretji pas avtoceste od Domžal mimo Ljubljane pa do Vrhnike, in gradnjo druge cevi predora Karavanke, veliko pa stavi tudi na železnico, ki da zdaj "spominja na muzej na prostem", a se ji obetajo boljši časi.

Slovenske ceste so bile v ponedeljek poligon za tiste z jeklenimi živci. Obstala je primorska avtocesta v smeri proti morju. Prav tako je zastoj nastal na gorenjski avtocesti, pa na ljubljanski obvoznici ter na dolenjski avtocesti ... Podobnih prizorov smo sicer poleti že vajeni, kar je glede na geografski položaj Slovenije tudi pričakovati, z jesenjo pa jih zamenjajo kolone na mestnih vpadnicah. O tem, kaj je možno narediti, da bi promet po naših cestah tekel tekoče, smo govorili z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem.

"Treba je vedeti, da je Dars v letošnjem poletju prodal za 16 odstotkov več kratkotrajnih vinjet kot leta 2019, torej pred epidemijo," je takoj postregel s podatkom, ki vsaj delno pojasnjuje poletne gneče. "To pomeni, da so se iz zalednih držav, Avstrije, Nemčije, Slovaške, češke, Madžarske prebivalci odločali, da bodo dopustovali na Jadranu in posledično to pomeni večje zastoje na slovenskih cestah."

Ena od rešitev, ki jo vidijo na njegovem ministrstvu, je gradnja tretjega pasu od Domžal proti Ljubljani ter od Ljubljane proti Vrhniki in obratno, s čimer bi se povečala tako pretočnost kot tudi varnost. "Res verjamem, da bi lahko v naslednjem letu začeli z gradnjo tretjega pasu," je dejal Vrtovec. 

Še ena kritična točka je gorenjska avtocesta pred Karavankami, kjer še vedno poteka gradnja druge cevi predora. Avstrijci so sporočili, da morajo prevrtati le še sto metrov, kaj pa slovenska stran? "Mi smo ta trenutek na 1200 metrih," odgovarja Vrtovec, ki obenem poudarja, da je treba razloge za gnečo iskati tudi v epidemioloških ukrepih in strožjem preverjanju potnikov na meji. 

"Z modernizacijo železniške infrastrukture, tudi z modernimi vlaki, ki jih zdaj dobavljamo, bomo sprostili gnečo na vpadnicah," je prepričan Vrtovec.
"Z modernizacijo železniške infrastrukture, tudi z modernimi vlaki, ki jih zdaj dobavljamo, bomo sprostili gnečo na vpadnicah," je prepričan Vrtovec. FOTO: Miro Majcen

Drugi "prijem" v boju proti gnečam na cesti, ta bi razbremenil predvsem mestne vpadnice v jutranjih in popoldanskih konicah, pa je krepitev železniške infrastrukture, je ocenil sogovornik. Za zdaj spodbude, da bi več uporabljali javni promet, ob slabih povezavah večinoma naletijo na gluha ušesa. 

"Javni potniški promet, zlasti pa železnica mora poznati hrbtenica našega prevoza. Naša železniška infrastruktura ta trenutek dejansko spominja na muzej na prostem," je Vrtovec slikovito opisal klavrno stanje železnic, v katere se končno več vlaga. "V enem letu smo obnovili celotno gorenjsko progo od Kranja do Jesenic, vključujoč predor Karavanke, začenjamo z obnovo povezave od Ljubljane do Brezovice in od Brezovice do Borovnice. To so zelo zastarele proge. Prav tako pa tudi z drugim tirom železniške povezane od Ljubljane do Domžal in od Domžal do Kamnika," je naštel. "Imamo tudi načrte, kako vzpostaviti hitro železniško povezavo, koridor, da bi lahko iz Maribora v Ljubljano prišli v 55 minutah. Mi imamo načrte in verjamem, da bi  to v roku nekaj let začeli tudi graditi," napoveduje Vrtovec. 

Hkrati pa obljublja, da bo spletni nakup vozovnic za vlake in avtobuse v roku pol leta posodobljen. "Dobili bomo tudi upravljavca, da bo vse zbrano na eni točki, tako da bo sistem javnega potniškega prometa bolje organiziran," je še dejal in ponazoril: "Če ti prideš z vlakom v Ljubljano, da točno veš, na kateri avtobus, kje te čaka, da kupiš samo to vozovnico.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (225)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zalitasve?ka
25. 08. 2021 11.21
Jst sam ne vem kva dela DARS z vsem tem denarjem
marker1
25. 08. 2021 10.24
-1
Mokre sanje, ki bodo uresničene samo, če bo desnica na oblasti. Samo eno leto je na oblasti desnica, pa se kljub epidemiji povsod gradi in obnavlja. Če bo na oblasti levica, bo naraščalo samo število novih nevladnih organizacij.
Walter Pravicek
25. 08. 2021 08.55
+3
GOVOR JE ENO,ZNANJE GRADITVE JE DRUGO.BOM POKOJNI PREJ,KO BO VSE NAREJENO.VATOVEC Z DIPLOMO FARJEV NA TAKI FAKULTETI PAČ NI GRADBENI"GURU",BOLJŠEGA JANŠA NI NAŠEL!
Nimasmisla
24. 08. 2021 20.40
+4
To so samo božje sanje nekega vrtovca
Patriot78
24. 08. 2021 20.38
+3
Će bi bil tretji pas na LJ obvoznici in vpadnicah že zgrajn, bi bilo prepozno...prometa je enostavno preveč, za dva pasova - preglejte številke in vsakemu bo jasno, samo darsu zgleda ni...
Walter Pravicek
25. 08. 2021 09.03
+1
A TISTI BREGOVI LEVO IN DESNO NA ŽE (LJUBLJANSKI RING) OBSTOJEČI OBVOZNICI BODO KAR IZGINILI?IN NADVOZJE?BO TA TRETJI PAS"IZGINU"?ALI BO ŠIRJENJE Z STEBROM NA CESTIŠČU?ALI MALO 130 km/h,nato 80 RADI ZOŽITVE,TER DO DRUGEGA NADVOZA ZOPET 130 km/H.TAKO JE Z POMURSKO "HITRO CESTO"Z 110 KM/H.A NADVOZI NIČ KAJ ŠIRŠI,TER TUNELČKI,TER BO IZJEMNO TEŽKO KAJ PAMETNEGA PREUREDITI,DOGRADITI!IN TA BI BILA BOLJ POTREBNA VSE REKONSTRUKCIJE,KER IMA DOSTI VEČ KAMIONOV IN DRUGIH VOZIL IZ MADŽARSKE PREKO SLOVENIJE,KOT LJUBLJANSKI RING!AMPAK NI V LJUBLJANI!EH VATOVEC,TEOLOG,NIČ NE RAZUMEŠ ŠTUDIJE KOLIKO JE TA CESTA OBREMENJENA.BREZ OČENAŠA IN ZDRAVE MARIJE!LE PAMET!!!
Sivi oblak
24. 08. 2021 20.22
+2
Kako to misli "smo obnovili porgo od Kranja do Jesenic?" Še vedno se vozi po polžje, prestopanje na avtobuse, proga / okolica ni dokončana. Manjkajo protihrupne ograje, določeni tuneli/podvozi so narejeni, a neuporabni ker niso do KONCA narejeni. Čas vožnje je primerljiv s časom, ki ga doseže malo boljši rekreativni kolesar. In potem želijo ljudi spravit na vlake.... dream on. Gospoda bi morala včasih tudi preveriti stanje na terenu, v resničnem stanju, ne pa da meglo mešajo. Da nisi mogoče pozabili plačati izvajalcem? Sprašujem za prijatelja 😅
Ana Sols
24. 08. 2021 18.55
+2
Minister za infrastrukturo je Jernej Vrtovc, diplomirani teolog? Zakaj taki še ceste me načrtujejo pa hiše gradijo? In potem pravijo da vera nima nič s politiko v Sloveniji. Majo, dr ek mešajo, finance sebi rihtajo, pa pojma nimajo o stroki, ki naj bi jo vodili.
markospenca
24. 08. 2021 18.12
-2
Vlaki naj bodo brezplačni. Že sedaj več kot 85 % stroškov v potniškem prometu krije državni proračub.
dante
24. 08. 2021 18.08
+2
In tako bodo nastali novi Zidarji
sinhron
24. 08. 2021 16.21
+2
Ja železnice bi lahko bile posodobljene že zdavnaj , če nebi prav NSI in SDS z referendumi in raznimi pritožbami zavirali razvoj železnic . Sedaj pa , ko ni koga , da bi nagajal , ker so v vladi lahko mirno nadaljujejo že začeta dela prejšnjih vlad , ki so jih ti sedaj vladajoči onemogočali !
junij66
24. 08. 2021 15.36
+1
Za tako stanje cestne in železniške infrastrukture se lahko zahvalimo vsem političnim strankam v vladah,ki so imele prometni resor pod seboj oz.ga vodile. Ve se pa da je bil promet skoraj ves čas pod levimi strankami. ZA NJIH SE JE KONČALO VLAGANJE V INFRASTRUKTURO pred 20 leti ko je bil izgrajen oz.koliko toliko dokončan ac križ. Dokler bo pa zraven Levica ki je vztrajno proti vsakršnemu širjenju ac bo stanje takšno kakšno je samo nadaljevalo.
Berenika
24. 08. 2021 14.13
+2
Tako močno konstruktivna koalicija nima programa za 'jutri', vse probleme pa vidi v preteklosti. Najbolj jih muči leto 1945, pa seveda Jezusova leta, ko se je še lahko hodilo po vodi.
zibertmi
24. 08. 2021 13.54
+4
po eni strani je potrebno nekaj ukrepat,po drugi pa sektaši ,ki tako opevate to strategijo,se morate zavedat,pa se večina ne,da so železnice in avtoceste,ki jih upravlja dars v lasti stranke sds.tudi železne konstrukcije za elektronsko cestninjene je delalo podjetje v lasti člana sds,ki je šlo takoj po končanem delu v stečaj in se je odprlo novo,seveda z ogromnimi dolgovi do svojih zaposlenih
Milka Ahlin
24. 08. 2021 13.48
-3
Ta vlada bi to naredila, samo še en mandat rabi, levičarji bodo itak samo nevladnike financirali , pa ne bo denarja za gradnjo
trollolll
24. 08. 2021 17.58
+1
Aha, ker covid dodatke celemu javnemu sektorju je talal kdo? A mas ti spomin 3 dni al vidis samo tisto kar ti pase?
Jože Pekolj
24. 08. 2021 12.43
+5
Nujno bi rabili še en večji obroč obvoznice za tiste ki ne rabijo v Ljubljano, ki so v tranzitu. To bi rešilo glavni pretok mimo Ljubljane.
inet
24. 08. 2021 12.19
-1
Bravo minister kar tako naprej, ne menite se kavčarje.😊
ćurkl
24. 08. 2021 11.50
+0
Dajte raje AC do Koroške pripeljat!
zoran pušenjak
24. 08. 2021 11.48
+6
Naše AC postajajo bolj kolovozi. Včasih je huje kot makadam
Bukovlist
24. 08. 2021 11.46
+4
Kar se omenja danes bo narejeno čez 25 let...
gripson
24. 08. 2021 11.45
+4
desnuhi, ki se hvalijo - ste vi v enem letu in pol naredili od projekta do izvedbe in to v Sloveniji? Se hecate, kajne? Ja, res pa se zdaj dela, in bi se delalo tudi pod katerokoli drugo vlado, saj je bilo 80% dela opravljenega že prej. Zdaj le še pobirate smetano in se s tem hvalite. Lep primer so brezplačne vozovnice za upokojence. Spomnite me, od kdaj že so? Aja, od lani po vaše, kajne.... Je pa res, da bodo desnaki sedaj basali v svoje žepe, to pa drži... ampak žal to ne boste desnaki s tega portala...