Tujina

Osumljenca za napad nad Lockerbijem uradno obtožena

Zeist, 06. 04. 1999 19.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Osumljenca za napad nad Lockerbijem, ki ju je Libija včeraj izročila Nizozemski, sta bila danes uradno obtožena, je potrdil tiskovni predstavnik škotskih sodnikov v Camp Zeistu, opuščenem ameriškem letalskem oporišču, kjer bo potekalo sojenje po škotskih zakonih.

Osumljenima nekdanjima tajnima agentoma Abdelu Bassetu Aliju al-Megrahiju in al Aminu Kalifi Fahimi so po vrsti prebrali imena vseh 270 žrtev bombnega napada na Pan Amovo letalo. Obtožnica ju bremeni, da sta podtaknila bombo, ki je 21. decembra 1988 eksplodirala na letalu nad Lockerbijem.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.