Tujina

Osvobojena britanska zastava

London, 09. 07. 2007 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanska vlada želi dvigniti nacionalno zavest med državljani, zato bodo lahko odslej britansko zastavo izobešali brez omejitev.

Odslej se bodo javne ustanove lahko same odločile, če hočejo izobesiti zastavo
Odslej se bodo javne ustanove lahko same odločile, če hočejo izobesiti zastavo FOTO: Reuters

Britanski premier Gordon Brown je odpravil omejitev, ki je določala, da je lahko državna zastava pred vladnimi ustanovami izobešena le 18 dni na leto.

S tem ukrepom želi britanska vlada dvigniti nacionalno zavest med državljani. "Menili smo, da je bilo pravilo smešno," je povedal Brown.

"Znebili smo se pravila in javne ustanove se bodo lahko same odločile, če želijo izobesiti zastavo," je še dodal. Brown je ukrep sprejel v času, ko se vse več državljanov opredeljuje za Angleže, Valižane, Škote in Irce, vse manj pa za Britance. kku/jk

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ales6m
11. 07. 2007 10.14
Britanija ne pusti Škotske in ostalih od sebe, Kosovo bi pa prodali šiptarjem. Res dvolično. Britanija bi se morala deliti na dežele in tako bi zmanjšali britanski terrorizem na svetovnem prizorišču, saj bi bile posamezne dežele manj agresivne in bolj zavzete za poznavanje nacionalne problematike po svetu.
vborut@siol.net
09. 07. 2007 14.43
ja ampak se vedno za UK kr pani nc narobe
robinud@volja.net
09. 07. 2007 11.32
"se vse več državljanov opredeljuje za Angleže, Valižane, Škote in Irce, vse manj pa za Britance." Eh, a spominja to koga na nekaj ? ;-)
krtkoen
09. 07. 2007 09.29
Odličen predlog tudi za našo vlado!