Tujina

Otroci prodani v suženjstvo

Peking, 13. 06. 2007 12.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

400 kitajskih očetov se bori za svoje otroke, ki so bili ugrabljeni in prodani kot sužnji za delo v tovarni opek.

Več kot 400 kitajskih očetov se vztrajno trudi dobiti pomoč, saj so njihovi otroci bili prodani kot sužnji za delo v bližnji tovarni opek. Očetje so porabili vsa svoja sredstva in se izpostavljali nevarnosti, da bi dobili nazaj svoje otroke. Več kot 1000 otrok mlajših od osem let so ugrabili blizu avtobusne postaje v osrednji provinci Henan in jih prodali za delo v severozahodni Shanxi provinci.

Otroci so delali v tovarni več kot 14 ur na dan.
Otroci so delali v tovarni več kot 14 ur na dan. FOTO: Reuters
Glavni vzrok za otroško delo je revščina in boj za preživetje. Samo v kmetijstvu jih dela več kot 130 milijonov, v tej panogi je tako 70 odstotkov od 218 milijon otrok-delavcev po vsem svetu, je sporočila Organizacija Združenih narodov za kmetijstvo in prehrano.

Očetje naj bi rešili že več kot rešili 40 otrok.“Šokirani smo bili nad tem, kar smo videli. Nekateri otroci so bili izolirani od zunanjega sveta več kot sedem let, spet drugi so bili pretepeni in pohabljeni, ko so skušali pobegniti. Nekateri otroci so imeli na hrbtu rane, ki so jih povzročili nadzorniki z gorečimi opekami“, so poudarili šokirani starši.

Otroci so delali v tovarni opek več kot 14 ur na dan. Vsakdanjik so spremljali tudi pretepi in pomanjkanje hrane. Lokalna policija po poročanju staršev glede otrok ni storila prav ničesar, saj naj bi celo onemogočala osvoboditev otrok.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

eBuddy
14. 06. 2007 12.22
je**t ga...bo pa več dela za tiste ki hočjo delat....
nintendo64@email.si
13. 06. 2007 20.45
anakos: to da naši otroci ne delajo pravzaprav ničesar, je zelo zaskrbljujoče. Da še pri 15 letih ni prijel niti lopate v roko...kako potem pričakujete, da bo kdaj kaj iz njih?!
anakos@email.si
13. 06. 2007 17.34
Sodobni čas? Če pogledam naše slovenske otroke, ki se v glavnem ne trudijo prav zelo z nobenim delom ... ZAKAJ je tako!? zakaj si nekateri dovolijo grobo izkoriščati nemočne?! Vse za denar???