Tujina

FBI obravnava še tri dodatne bombne pošiljke, ena naslovljena na Roberta De Nira

New York, 25. 10. 2018 07.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Sumljiv paket, podoben tistemu, ki je bil naslovljen tudi na več vidnih članov, podpornikov in simpatizerjev demokratske stranke, je bil naslovljen tudi na igralca Roberta De Nira. Demokratska javnost je prepričana, da je za dogajanje odgovoren predsednik Donald Trump, ki svoje kritike rad opisuje zajedljivo, celo napadalno.

Ameriški FBI je potrdil, da danes obravnavajo še tri bombne pošiljke, ki so podobne tistim, ki so jih včeraj neznanci poslali na več naslovov. "Eno v New Yorku, ki je bila naslovljena na Roberta DeNira, in dve v Delawaru, ki sta bili naslovljeni na nekdanjega podpredsednika Josepha Bidna," so zapisali na uradnem profilu FBI. 

Ameriški igralec Robert De Niro je sicer znan kritik ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Nekoč ga je celo označil za "nacionalno katastrofo".

Paket, ki je bil naslovljen na De Nira, je prav tako prispel v sredo. Odkril ga je upokojeni policist, ki tam dela, vendar se mu ni zdelo nič nenavadnega, zato ga je pustil tam. Ko pa je gledal poročila, se je zavedal, da je bil omenjeni paket podoben ostalim bombnim pošiljkam, zato je o tem ob 4. zjutraj obvestil newyorško policijo. Ta se je takoj odzvala, paket pa so odstranili okoli 7. ure, k sreči ga nihče ni odprl.

Komu so bile pošiljke namenjene doslej?

Na seznamu prejemnikov paketov so bili včeraj nekdanji predsednik ZDA Barack Obama, predsedniška kandidatka in nekdanja državna sekretarka Hillary Clinton, policija pa je za več ur izpraznila tudi center Time Warner, kjer v New Yorku domuje televizija CNN, saj je tja prispela pošiljka za nekdanjega direktorja Cie Johna Brennana, ki za televizijo pogosto zelo kritično komentira Trumpove poteze.

V poštnem uradu so prestregli paket, namenjen demokratki Maxine Waters, preiskovali so paket za newyorškega guvernerja Andrewa Cuoma, a je vseboval knjige, prav tako so evakuirali San Diego Union-Tribune.

Preiskovalci še vedno ugotavljajo, kaj se je zgodilo s sumljivim paketom, katerega naslovnik je bil nekdanji podpredsednik Joe Biden, a so ga vrnili naslovniku.

Že pred tem je sumljiv paket v ponedeljek prejel investitor, milijarder in liberalni aktivist George Soros, v preiskavi pa se je znašla tudi pisarna demokratke Debbie Wasserman Schultz, ki je bila na več paketih navedena kot naslov za povratno pošiljanje – med drugim v primeru pošiljke, ki je bila poslana na napačen naslov nekdanjega pravosodnega ministra Erica Holderja.

Paketi z eksplozivom

"Besede so pomembne"

Ameriška javnost se danes ukvarja z vprašanjema "kdo" in "zakaj". Vsi prejemniki so prominentne demokratske figure ali kritiki Donalda Trumpa. Zato se je prst hitro uperil v ostrojezičnega ameriškega predsednika, ki je sicer obsodil takšno početje.

Dejal je, da bodo krivce poiskali, kaznovali, ocenil, da je "to napad na vse, kar je Američanom sveto in drago", in dejal, da bi morala politika enotno poslati sporočilo, da je takšno početje nesprejemljivo.

Vseeno se je nanj vsul plaz kritik, številni mu sporočajo – "besede so pomembne". "V Beli hiši vlada popolna nezmožnost  razumevanja, kako resne so lahko posledice njihovih rednih besednih napadov na medije," je v odzivu zapisal šef CNN Jeff Zucker – potem ko so njegovi zaposleni v New Yorku z dobro mero improvizacije, kljub kaotičnemu dogajanju, vseskozi nemoteno pripravljali program.

"To je poskus, da se nasilno zatre svobodo medijev in politične voditelje v tej državi," je bil jasen newyorški župan Bill de Blasio

Predsednica demokratov na Floridi Terrie Rizzo je obsodila pošiljko, namenjeno v pisarno kongresnice Debbie Wasserman - Schultz. Dejala je, da takšno ciljno nasilje nima mesta v ameriški družbi in ne sme biti tolerirano. "Žal imamo nekaj kandidatov, ki s toksično retoriko prispevajo k delitvam. Dogajanje je opomin, da se moramo vsi umiriti in se v zadnjih dveh tednih osredotočiti na resnične izzive." S tem je merila na retoriko pred delnimi kongresnimi volitvami, ki bodo na začetku novembra.

Medtem je Trump, ki je še pred kratkim politične nasprotnike označil za "zlobne", pozval k enotnosti. A če politika, ki je sama ustvarila razdor, še tako poziva k enotnosti in umiritvi retorike, bo to precej velik izziv v državi, kjer se obe strani nikakor ne držita nazaj, ko je treba kritizirati – le da je pri tem ena bolj, druga pa manj prefinjena.

Se je pa ameriška politika včeraj strinjala o eni stvari – šlo je za dejanje terorizma.

Donald Trump
Donald Trump FOTO: AP

Umirjanje žogice?

Trump je sicer včeraj po preplahu z bombami na shodu v Wisconsinu ponovil potrebo po enotnosti, medije in politične nasprotnike pa opomnil, da je zaradi "destruktivne rutine", ki je postala del ameriškega vsakdana, odgovornost tudi njihova.

"Moramo zaživeti v harmoniji. Vsi v politični areni se moramo nehati obkladati z grožnjami in primerjati današnje politike z zlobci iz zgodovine, kar se pogosto dogaja. Ne smemo nadlegovati ljudi ali uničevati lastnine. Imajo pa tudi mediji nalogo, da razpravi dajejo civiliziran ton ter končajo neskončno sovražnost in konstantno negativnost, ki je pogosto povezana tudi z lažnimi napadi in zgodbami," je še dejal.

Zbrane na shodu je Trump še opomnil, da sam že prispeva k bolj umirjenemu tonu: "Vidite, kako lepo se vedem danes?"

Kdo?

FBI ocenjuje, da gre za doma narejene naprave, sestavljene iz cevi, žic, koščkov stekla in kovine. Naprave so enostavne, a bi bile, če bi eksplodirale, 'učinkovite', so opozorili. "Nikar ne mislite, da takšna eksplozivna naprava ni nevarna," je posvaril  upokojeni strokovnjak za eksploziva Jim Maxwell. Kot je dejal, lahko te naprave povzročijo precejšnje razdejanje, če jih raznese.

Javnost pa je še dodatno prestrašilo dejstvo, da gre za nestabilna eksplozivna telesa, ki bi lahko eksplodirala že medtem, ko so ljudje premikali paket. Kot še ugotavljajo preiskovalci, sicer večina paketov naj ne bi bila poslana po pošti, ampak so bili dostavljeni ali nameščeni v nabiralnike.

Oblasti ocenjujejo, da je vse naprave izdelala ista oseba. Kdo to je, še ne vedo.

Pakete so poslali v laboratorij FBI, kjer se nadaljuje preiskava, oblasti pa prebivalce opozarjajo, naj bodo še naprej previdni, ni namreč jasno, ali je bil podoben paket poslan še na kakšen naslov in ali morda storilec ali skupina že načrtuje naslednji napad.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (109)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CestniKolesar370Wattov
26. 10. 2018 08.30
+3
Se že odvijajo zadeve. Pogumni CNN novinarji so si vzeli čas in reskirali življenja, da so domnevno bombo dali iz kuverte in jo slikali na mizi. Se pravi, bomba ni bila narejena, da eksplodira, pač pa da jo CNN slika. Najprej naj bi jim jo poslali po pošti, potem je nekdo iz slike kuverte razbral, da znamke nimajo štempiljke. Sedaj pravijo, da je bila privat dostava. Kdo je podpisal?
Diškor
25. 10. 2018 22.27
+0
To si sami lewaki pošiljajo pred volitvami, stara finta.
dannyer
25. 10. 2018 22.11
+4
še enkratkdo je v ameriki pozival k nasilju in ga tudi izvajal to so demokrati ki so napadali in izvajali tudi atentate. npc so s transpareti ponavljali tisto kar so jim vodje napisali argumentirat pa ne znajo.
Apostol1
25. 10. 2018 19.44
-5
Če je tudi Robert De Niro dobil paket , potem je še najbolj verjetno ,da je to poslal kašen Trumpov privrženec , ker Trump je s svojim populizmom razdvojil Ameriko in nikoli ni bilo toliko sovraštva med Američani kot ravno med predsednikovanjem Trumpa , ve se zakaj , obtožuje in žali vse , ki mu pokažejo kriv prst , pa čeprav ti novinarji povzamejo samo čista argumentirana dejstva jih imenuje Trump fake news in podobno . Upam samo ,da Američane sreča pamet samo to je pri tem porastu populizma skoraj nemogoče.
Skankhunt42
25. 10. 2018 19.53
+6
če bi blo res tko bi dejansko kdo umru.. ne pa se šov 10 minut po "prejeti" pošilki kazat na tv
dannyer
25. 10. 2018 20.23
+8
FN jih iminuje ker lažejo in zavajajo to pa je problem prvič obama in demokrati so razdelili ameriko z tem identitetno politiko ki jo američani zavračajo še več probleme pa delajo prav nasilni demokrati in ne drugi čeprav tudi oni niso angelčki privladujejo oni trumpa je močna oseba zato se bori na zaj in ne požira laži medijev prosim da argumentiraš svoj fn z razliko od tebe spremljam ogromno medijev v zda na hitro buzzfed,vow,braitbart,DM, DW ,WP,WSJ,NYT,AP ABC,CBS,PBS,RT ,BBC,NSNBC,NBC,CNN FOX NEWS itd. prav politično angažirani in pismeni so ljudje ki so na sredini in na desni še več levi pridbivajo novice od ocopay democrats ki vela za fn.
dannyer
25. 10. 2018 20.25
+4
še zmeri ne vemo kdo je to naredil laho so si sami sa jod 5 vrednotah demorate ganejo samo prve dve. med tem ko konzervativci imajo vseh 5 skrajni desni pa naj bolj nadzor. ne bi si čudil da bi si sami to poslali. lahko kak skrajni antifovev ali tero, al iskrajni desn ali tujec ali kdo koli .nevemo politične napade in aatentate pa so sedaj izvajali demokrati.
CestniKolesar370Wattov
25. 10. 2018 22.38
+2
Tako opranega človeka kot je Apostol1 še ni bilo na slovenski zemlji.
dannyer
26. 10. 2018 12.30
+1
Skankhunt42
25. 10. 2018 19.20
+0
hm naenkrat cel levi blok dobi pošilke z bombam... ja sigurn... židovska propaganda
Uporabnik458403
25. 10. 2018 19.00
+2
Te bombe si sami posiljajo, da lahko Trumpa napadajo...... Ker si sami posiljajo se nikomur ne bo nic zgodilo............
PanterTheBlack
25. 10. 2018 16.36
+17
Včeraj so bili tiho, danes pa Obongo in Hillary že odkrito obtožujeta Trumpa. Ti lumpi ne bodo nikoli odnehali
nikhrast
25. 10. 2018 18.51
-4
Malo poglej po medijih, Obama, Clinton, Biden... se bolj ,ao omenjajo po medijih, Trump sam jih omenja, đe zdaj ne verjame da je zmagal na volitvah.
matej1111
25. 10. 2018 16.26
+8
Skrajni levičarji sami sebi pošiljajo pošiljke. Že stokrat video, ko niso na oblasti.
nikhrast
25. 10. 2018 16.01
-6
Ko bereš komentarje vidiš da Trumpa podpirajo v glavnem rasisti, ne vem zakaj ste tako proiti migrantom. Migracijo se more kontrolirati, to je vse. V Ameriki nas je tako večina migrantov, Trump sam je otrok migrantov. Da se je Amerika po prihodu Trumpa neverjetno razdvojila, pa nobeden ne more zanikati. Ne gledate njegovih zborovanj volivcev, Trump hujska folk, sadi sovraštvo..., potem pa poglej rezultat. Kdo bi si mislil da zdaj še George W Bush zgleda genij če ga primerjaš s Trumpom.
24NPCur
25. 10. 2018 16.39
+11
Kaki rasisti, o cem ti, si na drogah? Migracije v vecini NEIZOBRAZENIH ne delujejo. Ker take osebe posledicno ne najdejo delo in se zato zatecejo k kriminalu, ali pa jih izkoriscajo kot nelegalne delavce. Tvoji komentarji so pa nasploh brez kakrsne osnove, samo nakladas, ko nek filofaks filozof
nikhrast
25. 10. 2018 17.41
-8
Migracije izobraženih, malo na sprehod po Floridi, Kaliforniji, Nevadi..., kdo pa misliš da urejuje naselja po Floridi, puca sobe v Las Vegasu, pobira špinačo na plantažah v Kaliforniji... Če Amerika izžene tiste milijone ilegalnih migrantov, bi se ekonomija sesula. Ljuba teta, kako naivni ste, biznis po tihem tako podpira te migrante.
CestniKolesar370Wattov
25. 10. 2018 18.21
+5
Ti ne ločiš legalnih in ilegalnih migrantov? Bog nam pomagaj... Ilegalni migranti so kriminalci. Ilegalen prehod meje je kriminal. Dej si to zabit v svoj vakuum...
CestniKolesar370Wattov
25. 10. 2018 18.29
+9
V ZDA je ravno zaradi ilegalnih migrantov takšna revščina. Pridejo iz Mehike, pripravljeni delat za male pare, "low-skilled" Američan je pa na cesti in delo ilegalcev najbolj prizadane temnopolte skupnosti. Katera država v ZDA ima največ ilegalcev? Ti povem: Kalifornija. In to z naskokom. A ni čudno, da v Kaliforniji tudi največ težkih milijonarjev in da je vsak četrti Ameriški brezdomec prav iz Kalifornije? Noro a ne?
PanterTheBlack
25. 10. 2018 18.37
+8
Nik je v Kanadi, kakor jaz vem, House, sanja pa da je v ZDA. V Kanadi je namreč že legalizirana konoplja in verjetno je zapohan, ker drugače ne bi pisal takšnih smešnih zgodbic
nikhrast
25. 10. 2018 18.49
-8
Ljuba teta, pridni smo, pa sposobni... Migracija se pa kontrolira v Kanadi, poglej kako te pregledajo kanadski birokrati predno stopiš na avion za Kanado. Farmarji pa pripeljejo avione polne Latinos ki delajo legalno vso zimo v toplih gredah, vse je poskrbljeno za nje, še penzion. Kanada pa tako spejme čez 400 tisoč migrantov letno.
CestniKolesar370Wattov
25. 10. 2018 14.08
+10
Ko dojameš politiko in nehaš razmišljati kot na primer Apostol1, potem so ti stvari jasne. Demokratsko geslo je "republikanci so rasisti". Zato je za Trumpa glasovalo zgolj približno 10% temnopoltih, ker demokrati z ustrahovanjem držijo njihove glasove. Ko CNN opravlja svoj dnevni hit-job, vedno pripeljejo kakšnega temnopoltega v oddajo, da ostale spomne, da so republikanci rasisti. Kakšne pol leta nazaj je podpora Trumpu med temnopoltimi začela rasti in po nekaterih anketah je dosegla 20%, kar je rekordno za današnjo situacijo in 20% pomeni, da so demokrati izgubljeni. Potem je k Trumpu v pisarno prišel Kanye West in potem se je začelo. "Kanye je mentalno nestabilen", "Kanye je to, ono, tretje". Na CNNu so omenili celo njegovo mati, češ, da se obrača v svojem grobu. Dejstvo je, da je danes brezposelnost temnopoltih v ZDA rekordno nizka. Dejstvo je tudi, da odkar je Trump predsednik, se je delež temnopoltih Američanov, ki imajo registrirano svojo dejavnost kot PODJETJE povečalo za 400%. Kar slabo za rasista in republikanca a ne? Demorati so imeli prvega temnopoltega senatorja v zgodovini ZDA kdaj? Leta 1993. Kdaj pa republikanci? 1870. Tipična primera republikanskih temnopoltih politikov sta Ben Carson (kirurg) in John James (vojni veteran). Tipična demokratska temnopolta politika sta pa Maxine Waters (nepridipravka z IQjem na nivoju grmovja) in Obongo (zasanjani nobelovec). Dejstvo je tudi, da je Trump prvi predsednik, ki je imel žensko za vodjo zmagovalne kampanije. Sploh pa je dejstvo, da na tisoče ilegalcev, ki vdirajo v ZDA, ekonomsko najbolj škodijo temnopoltim skupnostim, najbolj pa pripomorejo k bogatenju najbogatejših. Ampak to levi ne bojo nikoli dojeli, ker to je zanje prenaporna mentalna gimnastika.
Luther
25. 10. 2018 14.25
+2
Naštel si kar nekaj NEPREVERJENIH dejstev. Dejstvo je tudi, da nas Trump peha v novo hladno vojno, oboroževalno tekmo, gospodarske vojne, širi sovraštvo do drugačnih itd. Pozablja povedati, da so ZDA trenutno največji imperialist, da krojijo usode (na slabše) milijonov ljudi zunaj ZDA, da ga ne zanima ničesar drugega kot srednji in bogati beli sloj ljudi v ZDA, da v ZDA v bistvu vlada kapital itd. Vedno več ljudi na svetu je lačnih in zatiranih.
CestniKolesar370Wattov
25. 10. 2018 14.33
+5
Kaj je tle nepreverjenega, razen IQja Maxine Waters? V kakšnem procentu se zmotim za 5, to priznam. Kakšno hladno vojno? Severna Koreja se je prenehala oboroževati. Vem sicer, da sta imela Kim in Trump svojo Twitter vojno zgolj kot manever za prodajo orožja po Aziji in tudi Kim bo imel nekaj od tega. Kdo bi še lahko bil problem? Rusija? Bo, če vajeti prevzamejo demokrati. Kitajska? Please... Brez ZDA grejo nazaj v kameno dobo. V bistvu si ti tisti, ki je naštel polno enih stvari, ki se ti zgolj ZDIJO in so rezultat zgolj tvojega razmišljanja s čustvi. Vedno več ljudi na svetu je lačnih in zatiranih, to itak drži. Si pozabil kako se Afričani množijo?
M_teorija
25. 10. 2018 15.48
24NPCur
25. 10. 2018 16.41
+4
Milton, ne vem zakaj se trudis, skrajnezem ne mores dopovedati nic.
paxvobiscum
25. 10. 2018 19.50
-3
Prišel bo dan ko se bo našla palca za trumpkovo ritko. In vašo milton.
dannyer
25. 10. 2018 20.34
+3
in katere so to neoconski tako demokrati kot republikanci sedaj bolj demokrati. silijo v intervencije obama napadel 7 držav in naredil vojni zločin pa ni. le cnn i nnsnbci kako lepe bombe in super predsednik je trump ko napade sirijo. ko pa ne pa je vse druga. trump ne napada drugačne le nezakonite vstope v državo ne podpira ker ima prav še posebi vidno v zadni karavani. napisal si nič kar od zada ne bi vedli in za to ni kriv trump. so pa sedaj krivi demokrati z svojim nestrpnostjo in ne toleranco. prav ta tvoja slikica kaže na to kak si .....
hop.cefizelj
25. 10. 2018 13.45
+7
sami sebe napadajo pol je pa Trump spet kriv hah
CestniKolesar370Wattov
25. 10. 2018 13.44
+1
A je bil kak članek o tem, ko so Trumpu in Mattisu po pošti poslali ricin kak mesec nazaj? Kaj pa, ko je demokrat strejlal na republikanca pol leta nazaj? Kaj pa, ko so 3je Obongovi podporniki ugrabili in mučili Trumpovega podpornika? Kaj pa, ko je Clintonova teden nazaj rekla, da se demokrati ne bojo začeli obnašati civilizirano vse dokler ne prevzamejo nazaj senata in hiše? Najprej sem pomislil, da je bombe okrog poslal kakšen republikanec. Potem sem se spomnil, da bombe niso delovale. Demokrat 100% in to 2 tedna pred volitvami. Kako priročno demokratom a ne?
?uknaveji
25. 10. 2018 14.05
+4
Glej, možno je, da skuša nekdo očrniti Trumpa. Prav tako pa je možno, da gre za zblojenega desničarja, ki je Trumpovo retoriko vzel dobesedno. Res ne bi bilo prvič. Statistika govori v prid drugi opciji: od l. 2001, to je po napadu na dvojčka, so podatki o žrtvah terorističnih dejanj na ozemlju ZDA sledeči: 104 mrtvi v terorističnih napadih džihadistov, 73 mrtvih v terorističnih napadih skrajno desnih skupin, 8 mrtvih v terorističnih napadih črnskih supremacistov (vir = "right wing terrorism" na Wiki).
CestniKolesar370Wattov
25. 10. 2018 14.22
-1
Trumpovo retoriko je vzel dobesedno? Kateri del Trumpove retorike specifično? Da ni mogoče ta skrajni desničar izjavo Clintonove "ne bomo se civilizirali dokler ne zmagamo, potem se bomo pogovarjali o civiliziranosti" vzel kot vojno napoved? Mogoče je ta skrajni desničar poslušal nagovor Maxine Waters, v katerem govori, da je treba preganjati republikance in ga vzel kot vojno napoved? Mogoče je poslušal DeNir, ko je grozil Trumpu s fizičnim obračunom in pomislil "ti pa že ne boš tepel mojega predsednika"? Kaj pa, če je poslušal Erica Holderja, ki je govoril, da je treba zbrcati republikance in si rekel, da to pa že ne? Kaj pa če je poslušal CNN, ko Trumpove podpornike označuje kot neumne? Mogoče je pa ta skrajni desničar preprosto spremljal novice in spoznal, da so demokrati tisti, ki imajo shode, zažigajo izložbe, uničujejo ulice? Mogoče je ta skrajni desničar izgubil službo, ker je delodajalec rajši najel ilegalca za $4 na uro, kot pa da njemu plača minimalno zagotovljenih 9$ (v nekaterih zveznih državah), potem pa je slišal iz novic, da bi demokrati uvozili še na tisoče novih ilegalcev? Mogoče je ta skrajni desničar gledal zaslišanje Kavanaugha, ki so ga mediji oklicali za posiljevalca (CNN in ostali), pedofila (USA Today) in za težkega pijanca (Vice, Huffpo) BREZ dokazov, potem je pa podoživel svoje travme, ko je 10 let nazaj njega neka ženska obtožila iste stvari in mu uničila življenje? A vidiš? Politiziranje in mentalna gimnastika gresta v vse smeri.
?uknaveji
25. 10. 2018 14.32
+10
Pretvarjanje, da s Trumpovo retoriko ni nič narobe, in whataboutizem vam gresta definitivno dobro od rok. Vprašanje pa je, koliko bo to sprenevedanje pripomoglo k morebitni rešitvi.
CestniKolesar370Wattov
25. 10. 2018 14.51
-2
Še enkrat te vprašam. Kateri del Trumpove retorike specifično?
Si30ne
25. 10. 2018 14.54
+4
Trumpova retorika je takšna kot je, Obamina retorika je bila mogoče boljša, je pa pobil pol bližnjega vzhoda, skupaj s Killary. Imam pa že raje Trumpovo retoriko kot pa Morilčevo.
CestniKolesar370Wattov
25. 10. 2018 15.46
-1
Trump je zmagal volitve, demokrati pa so pričakovali, da bo zmagala Clintonova. Veliko mainstream medijev je pisalo, da pričakujejo upor in galamo Trumpovih podpornikov, ko bo izgubil volitve. Poudarili so, da je Trump hudoben, ker je razdelil narod in ko imajo v ZDA predsednika, ga morajo podpirati vsi. Zgodilo se je obratno in galamo ustvarjajo demokrati. Čigava retorika je kriva, da je Trump Jr. po pošti dobil strup? Čigava retorika je kriva, da je Mattis dobil po pošti ricin? Čigava retorika je kriva, da je nekdo pretepel Randa Paula? Čigava retorika je kriva, da je demokrat šel streljat na republikanca? Čigava retorika je kriva, da so 3je podporniki Obame ugrabili mentalno zaostalega Trumpovega podpornika, ga tepli in mučili? Povej ti men.
RichPiana
25. 10. 2018 13.37
+10
Tudi De niro je veliko gobcal.
Cogo
25. 10. 2018 13.33
+15
Iz vesolja se vidi, da so te bombe le reklamnega značaja. Če levičarji ne bili tako agresivni z uvozom migrantov, tudi raznih trumpov ne bi gledali po tv.
sonofabitch
25. 10. 2018 13.27
+10
Se že letala vidi, da to počno demokrati sami, da bi aktivirali svoje volivce, ker se jim obeta nov poraz.
24NPCur
25. 10. 2018 13.25
+10
Samosabotaza demokratov
brabusednet
25. 10. 2018 13.17
+15
To so prekopirali od Jugoslovanskih komunistov,ki so svojim v Avstriji pošiljali takšne pisemske bombice.Krivdo pa na Avstrijce kazala,dokler jih niso razkrinkali.
kure bedne
25. 10. 2018 12.35
+10
Soroš in Clintonova. Isti karakter. Nikoli ne bosta dala miru.
kokon12
25. 10. 2018 12.09
+10
Predsednica demokratov na Floridi Terrie Rizzo je obsodila pošiljko, namenjeno v pisarno kongresnice Debbie Wasserman - Schultz. No...jaz bi na njenem mestu raje obsodil pošiljatelja.
akmt
25. 10. 2018 11.22
+5
Briga me Amerika