Tujina

V belgijskem živalskem vrtu sta se skotila izjemno redka pandina dvojčka

Bruselj, 09. 08. 2019 18.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V belgijskem živalskem vrtu sta se skotila dvojčka orjaške pande. Prvi je na svet pogledal 160 gramov težak mladiček, dve uri kasneje pa mu je sledila še mladička s 150 grami. Gre za "novo upanje" za sicer ogroženo živalsko vrsto, sporočajo iz živalskega vrta.

Belgijski živalski vrt Pairi Daiza je sporočil veselo novico - v četrtek sta se skotila pandina dvojčka. Gre za "izjemno redko" rojstvo dveh mladičev orjaške oziroma velike pande (Ailuropoda melanoleuca), samca in samice. Prvi mladiček je ob skotitvi tehtal 160 gramov, dve uri kasneje pa je na svet pogledala še mladička, ki je tehtala 150 gramov, poroča francoska tiskovna agencija AFP

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gre za "novo upanje" za ogroženo živalsko vrsto - v divjini jih po podatkih World Wildlife Fund namreč živi le še okoli 2000. "Dvojno rojstvo je čudovita novica za to izjemno vrsto," je ob tem dejal vodja živalskega vrta Eric Domb. "Zelo smo ponosni...rojstvo teh dvojčkov je nagrada za delo, ki ga vsak dan opravlja naša ekipa." 

V živalskem vrtu, kamor je prvi samec pande v Belgiji prispel pred komaj tremi leti, še dodajajo, da bodo prihodnji dnevi ključni za preživetje dvojčkov. "Ko gre za dvojčno rojstvo velike pande, kar je izjemno redek pojav v naravi, eden od mladičev pogosto umre." Tako belgijski kot kitajski strokovnjaki ju bodo zato budno spremljali ter opazovali, ali samica Hao Hao zadostno hranila in skrbela za svoje mladiče. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hao Hao in njen samec Xing Hui sta že junija 2016 dobila svojega prvega mladička, ki sliši na ime Tiao Bao oziroma v prevodu "nebeški zaklad". 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
09. 08. 2019 21.48
+5
Čestitke tudi iz našega društva za civilno zaščito orjaških pand v Sloveniji.
Kristof19
09. 08. 2019 20.54
+2
Ko bosta dovolj velika bosta hitro odpotovala v domovino, saj je Kitajska ‘lastnica’ vseh pand na svetu.
upornik30
09. 08. 2019 20.47
+2
slovenski kmetje ga bi iztrebil!
KakovostenSmeh
10. 08. 2019 09.36
+1
rajsi se v svoj 8 stuk bloka iz 70ih skrij