Tujina

Papež dopotoval na Kubo

Havana, 22. 01. 1998 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Papež Janez Pavle II. je sinoči po našem času prispel na prvi in obenem zgodovinski obisk na Kubo. Na havanskem letališču so ga pozdravili kubanski voditelj Fidel Castro in lokalni dostojanstveniki.

V nagovoru se je papež zavzel za odpiranje Kube, spomnil pa je tudi na težave Cerkve na komunistični Kubi. Castro pa je v pozdravnih besedah ob prihodu svetega očeta Združenim državam očital gospodarski embargo proti Kubi. Kubansko ljudstvo se upira svetovni velesili, precej močnejši od starega Rima, ki je dolga stoletja preganjal in ubijal vse nevernike. On sam, kot je dejal, ter Kubanci s papežem delijo precej mnenj in stališč, pri drugih vprašanjih, kjer se razhajajo, pa velja spoštovati način, kako papež zagovarja svoja stališča.

Papež Janez Pavel II. bo ostal na Kubi do nedelje.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.