Tujina

Papež končal obisk na Kubi

Havana, 26. 01. 1998 09.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Papež Janez Pavel II. je sinoči končal obisk na Kubi. Na havanskem letališču so poglavarja katoliške Cerkve ob odhodu pospremili predsednik Fidel Castro ter cerkveni dostojanstveniki otoka. V govoru na letališču je papež obsodil gospodarski embargo, ki so ga proti Kubi uvedle Združene države Amerike. Izrazil je nasprotovanje "nepravičnim in etično nesprejemljivim restriktivnim gospodarskim ukrepom", zaradi katerih trpijo kubanski prebivalci; zlasti latinskoameriške države pa je pozval k vzdrževanju tesnih odnosov s Kubo, s katerimi bodo te prispevale k razvoju skupne blaginje.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.