Tujina

Papež kritiziral trgovinski embargo ZDA proti Kubi

Havana, 24. 01. 1998 11.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Četrti dan svojega obiska na Kubi namerava papež Janez Pavel II. danes darovati mašo v Santiagu, drugem največjem kubanskem mestu. Osrednja tema maše naj bi bilo kronanje kubanske narodne svetnice. V sporočilu kubanski mladini je papež v petek kritiziral trgovinski embargo Združenih držav proti Kubi in ob tem izjavil, da taki zunanji vplivi sami niso odločilni za usodo države. Poglavar Rimskokatoliške cerkve je še opozoril na padec morale, zato je mlade Kubance pozval, naj ravnajo po lastni odgovornostji in sledijo krščanskim vrednotam.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.