Tujina

Parlamentarna skupšcina SE sprejela porocilo o zadnjem razvoju dogodkov v ZRJ

Strasbourg, 28. 01. 1998 18.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Parlamentarna skupšcina Sveta Evrope (SE) je na rednem jesenskem zasedanju v Strasbourgu po dolgi in zivahni razpravi sprejela porocilo 7986 o zadnjem razvoju dogodkov v Zvezni republiki Jugoslaviji in njihovem vplivu na balkansko regijo. Sprejela je tudi slovenski amandma, ki poudarja stališce SE, da je rešitev nasledstvenega vprašanja pomembna za ureditev odnosov med drzavami na obmocju razpadle Jugoslavije in da je vseh pet drzav enakopravnih naslednic. Na zasedanju je sodelovala tudi delegacija parlamenta ZRJ. Predsednik njegovega odbora za zunanjo politiko Ljubiša Ristic je v govoru porocilo zavrnil kot "enostransko, ki paci sliko politike in polozaja v ZRJ".

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.