Tujina

Pizza salami žaljiva za Italijo

London, 26. 01. 1998 09.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski premier Romano Prodi je formalno protestiral v Londonu proti logu britanskega predsedstva Evropski uniji, ki Italijo predstavlja z eno zvezdico, sredi katere je "pizza salami". Kot se je izvedelo iz diplomatskih virov, je Prodi svojo nejevoljo prvič stresel na britanskega kolego Tonyja Blaira na zadnjem vrhu EU v Luksemburgu. Italijanski veleposlanik v Londonu Paolo Galli je zato poslal uradno pismo Foreign Officeu, v katerem navaja, da se zdi Prodiju žaljivo, da je njegova država okarakterizirana s pizzo. Vsaka od petnajstih držav članic EU je namreč predstavljena s po eno zvezdico, ki so jih naslikali šolarji.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.