Tujina

Plesni program v Weimarju odprl Tokijski balet

Weimar, 04. 04. 1999 11.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Plesni program v letošnji kulturni prestolnici Evrope, nemškem Weimarju, je v soboto zvečer odprl Tokijski balet s koreografijo Mauricea Bejarta. Ugledni japonski baletni ansambel je plesni cikel z naslovom ''Moving Points'' odprl z Bolerom Mauricea Ravela in z delom Igorja Stravinskega Pomladno obredje. Sicer je Tokijski balet občinstvo v Weimarju navdušil že med svojim prvim nastopom pred dvema letoma. Baletnikom so se pridružili tudi igralci na bobne ter mojster Mitsuro Katsumaya, ki je pripravil veličasten ognjemet. V plesnem ciklu bodo v prihodnjih mesecih nastopile še baletne skupine in Brazilije, Španije in Avstralije.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.