Tujina

Po eksploziji plina rešili dojenčka, število mrtvih naraslo

Magnitogorsk, 01. 01. 2019 16.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V mestu Magnitogorsk na jugozahodu Rusije so reševalci izpod ruševin po eksploziji plina rešili 11-mesečnega dojenčka. Število smrtnih žrtev je medtem naraslo na osem, reševalci pa bijejo bitko s časom. Pogrešajo namreč še 36 oseb.

Kot smo poročali, je včeraj večstanovanjski stavbi v mestu Magnitogorsk prišlo do močne eksplozije plina, zaradi katere je doslej umrlo osem ljudi, reševalci pa še vedno iščejo preživele, a se bojijo, da bo število smrtnih žrtev še naraslo. Pogrešajo še 36 ljudi, poroča BBC

Borba s časom

Reševalcem delo otežujejo nevarni pogoji, saj se stavba še vedno seseda. Stavbo morajo tako najprej zavarovati, a zato potrebujejo najmanj 24 ur. Reševalci tako v težkih pogojih tekmujejo s časom, da bi našli še kakšnega preživelega, saj se temperature vztrajno znižujejo.

Rešili 11-mesečnega dojenčka Ivana

Uspelo pa jim je rešiti enajstmesečnega dečka Ivana, ki ima resne ozebline, poškodbo glave in nog in so ga odpeljali v bolnišnico v Moskvo. Deček je v zelo resnem stanju. Ko so ga našli je bil namreč 'delno' oblečen, v mestu pa je sicer povprečna temperatura –17 stopinj Celzija. Kot so sporočile oblasti, je preživela tudi njegova mama, ki je že v bolnišnici s svojim sinom. Reševalci so dečka našli, ker so slišali njegov jok, še poroča BBC. Doslej so rešili šest živih ljudi, med njimi 13-letnega dečka, so sporočile lokalne oblasti.

Potrdili, da je šlo za eksplozijo plina

V eksploziji je bilo povsem uničenih 35 stanovanj, deset drugih pa je bilo poškodovanih. V desetnadstropni stavbi, zgrajeni leta 1973, sicer živi okoli 1100 ljudi. V delu, ki se je zrušil, je imelo bivališče prijavljeno 110 ljudi. Tiste, ki so ostali brez strehe na glavo, so namestili v bližnjo šolo.

Oblasti so sprožile kriminalistično preiskavo dogodka. Ruska obveščevalna služba FSB je sicer potrdila, da je šlo za eksplozijo plina.

Guverner regije Čeljabinsk Boris Dubrovski je za sredo razglasil dan žalovanja, zastave pa so spustili na pol droga. Odpovedali so tudi različne prireditve.

Smrtonosne eksplozije plina so sicer v Rusiji dokaj običajen pojav. Tamkajšnja infrastruktura je še iz časov Sovjetske zveze, varnostnih predpisov pogosto ne upoštevajo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

anakondabox
01. 01. 2019 18.11
+8
Povsod po svetu se dogajajo podobne plinske eksplozije, kjer so žrtve nedolžni ljudje in nič hudega sluteči otroci. Kako je do teh eksplozij prišlo, kdo so krivci in sokrivci pa javni mediji nimajo verodostojnih podatkov. #izvor
razocarani
01. 01. 2019 18.57
+9
imajo a jih ne smejo objaviti ,,le kdo lahko kritizira oblast ,nikogar teh oblastnikov ne zanimajo mali ljudje ,,imam obcutek da si prav zelijo da je takih malih ljudi cim manj ,,zato pa je kot je ,,ni jih izucilo da so vse te bajte neprimerne ,nevarne za bivanje ,,na eni strani velika beda na drugi pa multimiljarderji ,,saj je povsot po svetu podobno ,,tudi pri nas ni kaj dosti bolje ,,