Tujina

Po eksploziji v Lyonu aretirali glavnega osumljenca

Lyon, 27. 05. 2019 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.S. / STA
Komentarji
3

Po eksploziji v francoskem mestu Lyon, v kateri je bilo več ljudi ranjenih, je policija aretirala tri osumljence. Državno tožilstvo je potrdilo, da so aretirali dva alžirska študenta, eden je osumljen napada, ter mamo enega od njiju. 

Lyonski župan Gerard Collomb je po poročanju francoskih medijev dejal, da je bil osumljeni napadalec, 24-letni alžirski državljan, sicer študent informacijske tehnologije. Doslej ni bil znan varnostnim organom. S tožilstva so še sporočili, da so zaslišali tudi njegovega prijatelja, mamo in sestro, slednje niso aretirali. 

V eksploziji, ki je v soboto odjeknila v francoskem Lyonu, je bilo po podatkih regionalnih oblasti najmanj 13 ljudi ranjenih, med njimi tudi osemletna deklica. Razneslo je paket z razstrelivom, v katerem so bili vijaki in žeblji, postavljen pa je bil pred pekarno. Preiskavo je prevzel protiteroristični oddelek pariškega tožilstva. 

Viri blizu policije so medtem povedali, da naj bi razstrelivo vsebovalo aceton peroksid, nevarno eksplozivno kemikalijo. Prav to pa so uporabili med terorističnimi napadi v Parizu leta 2015, ko je umrlo več kot 250 ljudi. Za napade v Parizu je takrat odgovornost prevzela Islamska država, za eksplozijo v Lyonu pa še nihče. 

Pobegnil s kolesom

Policija je vse od sobote iskala mlajšega zamaskiranega moškega. Napravo v papirnati vrečki je odložil na območju za pešce na križišču dveh priljubljenih in dobro obiskanih ulic, nato pa pobegnil s kolesom. Prvi namigi so kazali, da bi lahko eksplozijo sprožil na daljavo. 

Policija je objavila podobo osumljenca, ki jo je posnela nadzorna kamera. Moškega v  temni majici, svetlih kratkih hlač, s kapo in sončnimi očali, ki je ob sebi potiskal kolo, so označili za nevarnega. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Manandi
27. 05. 2019 20.49
+12
Očitno dodana vrednost Multi kulture ? To zmorejo samo oni ??
MrKritik77 .
27. 05. 2019 17.08
+19
Tokrat gre očitno za inženirja kemije.