Tujina

Po najdbi bunkerja možna ustavitev gradnje spomenika žrtvam holokavsta

Berlin, 27. 01. 1998 16.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odkritje bunkerja v vladni četrti v Berlinu, za katerega domnevajo, da je bil Goebbelsov, utegne biti razlog za ustavitev gradnje bodočega spomenika žrtvam holokavsta. "Razmišljamo o odredbi o takojšnji ustavitvi gradnje," je povedal predstavnik službe za spomeniško varstvo Helmut Engel.

Bunker, ki meri sto kvadratnih metrov, naj bi bil približno 20 metrov oddaljen od nekdanje Goebbelsove rezidence. V treh prostorih, ki so bili desetletja zaliti z vodo, so našli dva vlomljena trezorja, nekaj čelad in ostanke streliva.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.