Tujina

Po napadu zažgali vlak

Daka, 22. 08. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
0

Po sobotnem napadu na shod glavne opozicijske stranke Avami v bangladeški prestolnici Daka so opozicijski privrženci danes podtaknili ogenj na potniškem vlaku.

Vojska v bangladeški prestolnici nadzoruje mesto po sobotni eksploziji (foto: Reuters)
Vojska v bangladeški prestolnici nadzoruje mesto po sobotni eksploziji (foto: Reuters) FOTO: Reuters

V bližini mesta Bhairab, 150 kilometrov vzhodno od Dake, so postavili barikade na železniških tirih in ko se je vlak ustavil, so ga zažgali. Pri tem je bilo poškodovanih najmanj 17 ljudi, so sporočile lokalne oblasti.

Število žrtev sobotne eksplozije naraslo

Število žrtev sobotnih eksplozij med shodom glavne opozicijske stranke Avami v bangladeški prestolnici je naraslo na 18.

Ranjenih naj bi bilo okoli 200 udeležencev zborovanja. Do eksplozij je prišlo med nagovorom glavne opozicijske voditeljice Šeike Hasina, ki pa ni bila poškodovana. Po navedbah očividcev je sicer več visokih predstavnikov stranke Avami utrpelo hude telesne poškodbe. Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče.

Sobotne eksplozije so zahtevale najmanj 17 življenj (foto: Reuters)
Sobotne eksplozije so zahtevale najmanj 17 življenj (foto: Reuters) FOTO: Reuters

Po navedbah policije naj bi eksplozije povzročile ročne garante, očividci pa trdijo, da je šlo za eksplozije treh bomb in več ročnih granat. Več kot 30 tisoč jeznih privržencev opozicije je nato v znak protesta proti eksplozijam razbilo in zažgalo več avtomobilov in trgovin, policija pa je razjarjeno množico razgnala s pomočjo solzivca.

Generalni sekretar glavne opozicijske stranke Avami Abdul Džalil je napade obsodil že v soboto, dodal pa je še, da so bili usmerjeni proti voditeljici opozicije Hasini. Ob tem je za napade obtožil vladajočo nacionalistično-islamsko koalicijo. Shod je opozicija sklicala v znak protesta proti bombnim napadom v začetku meseca, v katerih sta umrli dve osebi.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3