Tujina

Po očitkih o 'gangsterskih' zahtevah Trump od Una prejel 'zelo prijazno' pismo

Washington, 12. 07. 2018 22.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, / L.Š.
Komentarji
3

Ameriški predsednik Donald Trump je danes objavil pismo severnokorejskega voditelja Kim Džong Una, v katerem Kim izrazi prepričanje, da jim bo uspelo končati jedrske napetosti med državama, ob tem pa je pozval Trumpa, naj s praktičnimi ukrepi zgradi zaupanje. Trump je pismo označil za "zelo prijazno".

"Zelo prijazno pismo od severnokorejskega voditelja Kima," je tvitnil ameriški predsednik Donald Trump, ko je objavil kopijo pisma z datumom 6. julij, in dodal, da so že zelo napredovali.

V pismu Kim Džong Un opisuje srečanje s Trumpom 12. junija v Singapurju in skupno izjavo, ki sta jo podpisali obe strani, kot "začetek pomembne poti".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Iskreno verjamem, da lahko močna voljo, iskren napor in unikaten pristop mene in vaše ekscelence gospod predsednik glede oblikovanja nove prihodnosti med Severno Korejo in ZDA obrodi sadove," je zapisal Kim v pismu.

Ob tem se je Kim zahvalil Trumpu in njegovim naporom za izboljšanje odnosov med državama ter izrazil upanje, da bodo v prihodnje še poglobili zaupanje tudi v okviru praktičnih ukrepov.

Kot da očitkov o 'gangsterskih' zahtevah sploh ne bi bilo ...

Pismo je datirano na dan, ko je Pjongjang obiskal ameriški državni sekretar Mike Pompeo, ki je nadaljeval pogovore o podrobnostih severnokorejske denuklearizacije, h kateri se je Kim zavezal na junijskem vrhu v Singapurju. Po srečanju je severnokorejska stran presenetila z izjavami, da je Pompeo na srečanju uporabil ’gangstersko’ taktiko in da je vztrajal pri obžalovanja vrednih in pohlepnih zahtevah, ter poskrbela za ugibanja o ponovni zaostritvi odnosov med državama. Ampak očitno se ton komunikacije med voditeljema, sodeč po vsebini Džong Unovega pisma, vendarle ne vrača na stara pota.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Al83
13. 07. 2018 14.44
.Kitajska noče zgubit svoje vojne krajine in imeti na meji zahodnje kapitalistične države in bo naredila vse da sporazum med Trumpom in Kimom propade in da nioli ne pride do unifikacije
zez
13. 07. 2018 12.11
A to je vse kar ste uspeli sklamfat skupaj od svetovnih novic. Aja pa seveda Katty Perry..... Podn od podna. A Kum danes ni prdnila?
Dragonball
13. 07. 2018 07.53
+0
Koncno ena dobra novica, naj sodelovanje zamenja tekmovanje in naj Korejci in Amerikanci postanejo rajsi frendi