Tujina

Po spolnem škandalu konec kariere

Rim, 03. 03. 2008 19.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jerca Kos
Komentarji
9

Ustanovitelj skupnosti za zdravljenje odvisnikov Don Pierino po škandalu o spolnem nadlegovanju odhaja iz duhovniških vrst.


  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jakob1311
05. 03. 2008 02.26
ja en 80letnik pa lih lahko ima spolne odnose ...
someone-out-there
04. 03. 2008 15.27
O temle ne morem komentirat. Bi pa dodala tole. Pogovarjala sem se s človekom, ki je star 51 let, v mladosti je odrastel v samostanu, se učil za katoliškega duhovnika. Pa sem ga vprašala, kako in kaj je s to pedofilijo v duhovniških vrstah. Enostavno. Fantje odraščajo od malega v fantovski, moški družbi in se s časom, razvojem (hormoni) in zaprtostjo (izključno moška družba) naravno navežejo na isti spol, to naj bi pojasnevalo navezanost duhovnikov na moške. Sem pa pozabila, zakaj že naj bi bili osredotočeni na fantke. Ta človek, ki bi moral bit duhovnik, se ne strinja s pedofilijo, mi je pa pomagal razumet zakaj do tega pride. Po mojem je treba posodobit tele duhovniške šole, pa še kaj.
jafagros.s@siol.net
04. 03. 2008 10.18
Resnice še ne poznamo, zato bi bilo bolje, da bi vsak pred obsojanjem molče razmišljal o svojem prispevku za izboljšanje stanja v svetu
Tonček Balonček
04. 03. 2008 08.50
Da ne bodo italjanski tožilci napravili tako kot Penko? Zakaj so pa naši Frumni in drugi osumljeni pedofili iz RKC še evdno dugovniki in se skrivajo po raznih cerkvenih zavodih in misionih? Zakaj ne izstopijo iz Cerkve? A bi bil Šturm zelo prizadet, če bi tožilci odstopili od pregona, ker ni dokazov ali bi jih v celoti podpiral?
izbruh@gmail.com
04. 03. 2008 08.45
Tip je marsikoga rešil pekla odvisnosti in marsikdo mu je za to neznansko hvaležen. Tukaj je primer človeka, ki je delal pozitivne stvari za družbo, ampak so ga zjebale neke blesave dogme o celibatu in preganjanju homoseksulanosti. Če bi ljudje lahko odprto izražali svojo spolnost, bi bilo vsega tega sranja bistveno manj. In Vatikan je zagotovo center vseh nazadnjaških pogledov na stvari, še posebej na spolnost. Konce koncev poleg celibata in preganjanja istospolnosti nasprotuje tudi kontracepciji in hkrati splavu, kot posledici neuporabe kontracepcije. Da o Afriki, kjer bi se AIDS bistveno manj širil ob uporabi kondomov ali revnih Azijskih deželah, kjer se ljudje nenadzorovano množijo, potem pa otroci dobesedno crkavajo od lakote, niti ne govorimo. Eni spolno zavrti ovčji pastirji so pred tisočletji spesnili neko družinsko kroniko, ki se danes imenuje Stara zaveza in 3 najmočnejše svetovne religije še vedno bazirajo svoje dogme na teh bedarijah....
juvo88@gmail.com
03. 03. 2008 22.54
golldy1: kako pa ti to veš da spodaj nimajo gat? ;-)))
rozman_jaka@yahoo.com
03. 03. 2008 22.48
ninja.subversion
03. 03. 2008 22.16
kaj pa ce je vseskupaj samo nastavljeno iz vatikana? ocitno jim je bil trn v peti saj nima nic dobrega povedati o njih... drugac pa itak, pedofilije pa tega je v duhovscini vec kod si lahko mislimo.
tirolec
03. 03. 2008 21.40
Končno so nekateri se znebili strahu in spregovorili...Ali veste zakaj imajo ti kapucinarji doooolga, šiiiiroooka oblačila...., ker spodaj nimajo gat! Naj se oglasijo vsi, ki so kakorkoli občutili njegovo nežnost in grobost.... Stari slovenski pregovor: "brez dima ni ognja..." držijo tile naši pregovori - le Pratiko je potrebno vsako letu kupiti in bomo z veseljem zavedali, da so naše korenine slovenskega rodu...s prelepo in čudovito kulturo naroda, ki jo danes marsikdo zaničuje ali ne želi!