Svet

Po Štajerski še Primorska varda?

Maribor, 15. 11. 2019 17.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Karmen Lugarič
Komentarji
6

Zaradi ščuvanja k nasilnemu rušenju ustavnega reda je bil Andrej Šiško že obsojen na osem mesecev zapora. Zdaj pa ustanavlja še izpostavo Primorske varde. Svet za nacionalno varnost je že naložil pravosodnemu in notranjemu ministrstvu, da pripravi spremembe kazenskega zakonika, s katerimi bi lahko ukrepali ob delovanju takšnih samooklicanih skupin in vaških straž.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ArkaMast
23. 11. 2019 15.35
+0
Če bi bila Varda kristna bi bilo ok, ampak ni ok, ker tako kot košček salotejpa na strelni rani ne pomaga ampak škoduje. Namreč, problem je globje in je v napoto tistim, ki so ustrezni in določeni za to .... Ne rabimo anarhije, ne paravojaških enot. Spominja me na Alkaido. Ne morem verjet, da se tudi v Sloveniji lahko kaj takega izmislijo.
dax200
20. 11. 2019 09.24
+8
Ja zakaj pa bi Varde kazensko preganjali? Halo? Ljudje se prostovoljno ponudijo za varovanje meje, ker vojakov itak primanjkuje... Zakaj kazensko preganjati, sprejmite jih na en tečaj usposabljanja, dajte pravo uniformo pa naj delajo za vojsko, kaj zdaj...hvalabogu, da je nekdo pripravljen se iti tabornike, kot pač naša vojska je... Sprejmite jih med sebe, sej oni niso proti državi...v bistvu hočejo zaščititi našo državo...če bi bli proti nam bi šli v LJ... vojska naj bo srečna da nekdo prostovoljno gre varovat meje...če bi take prostovoljce imeli v ZDA bi blo dosti manj streljanja
nightifly
21. 12. 2019 19.33
-2
Je to provokacija ,ali resnicno mislite ,da se za obrambo drzave uporabi morebitne diverzante ! Morda so to petokolonasi ,morda pripadniki neke stranke ,ki zeli zrusiti legalno izvoljeno oblast .Lahko postanejo teroristi . Pravim ...lahko . Vi veste kaj so ,kdo so ,kaksne namene imajo v resnici ? Ce zelijo biti branilci drzave se lahko zaposlijo v redni vojski .....mar ne ?
janko jereb
17. 11. 2019 21.35
+9
Očitno ima varda vedno več simpatizerjev, oblast to čuti , miži in še vedno tolažilno zavaja državljane. Kolega kot vojak pa s puško brez nabojev "straši " po južni meji in se sprašuje kaj narediti, ko se v tebe zapodi skupina migrantov. Že "zdravljena" figura vodstva generalštaba je popolna blamaža s sumljivo pridobljenimi generalskimi čini in brez avtoritete med vojaki - popolno razsulo !! Zato se ljudje upravičeno samoorganizirajo.
helter skelter
17. 11. 2019 16.05
+8
Pod levaki nam vojska razpada, poglejte samo, kakšno poveljnico imamo ... bog se usmili ... Ni čudno, da so se začeli ljudje sami organizirat ...
jastreb13
17. 11. 2019 10.57
+12
Bit vsega tega je, da, če se dobri ljudje v tej državi posebno še obmejno prebivalstvo, ki je vsakodnevno na udaru muslimanskih kriminalnih hord, ki nemoteno prehajajo državno mejo (schengen) ne bodo samoorganizirali in tako zaščitili samega sebe in svoje premoženje, ji drug nihče ne bo, še najmanj pa nesposobna država in vladajoče hijene, katerim se gre samo za to, da si na račun državljanov oz. davkoplačevalcev polnijo svoje žepe. Varda jim je trn v peti, ker imajo slabo vest do svojih državljanov. Še kako dobro vedo ti lopovi v vladi, da varda z vsakim dnem postaja vse številčnejša , tako na terenu, kot logistično bolje organizirana, kot redna vojska in policija in, da lahko, če bo potrebno v trenutku zamenja replike orožja za pravo orožje. In ta vladajoča banda namesto, da bi posodobila, organizirala in opremila vo jsko in policijo, vse sile raje usmerja v to kako onemogočiti in razbiti delovanje varde, katera ni nič druzga, kot prostovoljna para policijska izvidniška enota, ki policiji služi, kot pomoč pri odkrivanju ilegalnih prehodov.